Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 aug 2009 - Anul XIV, nr. 190 (4176)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nemulţumire

Iordache spune că legile Miclea ale Educaţiei au fost făcute în „laboratoarele de la Cotroceni”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Virginel Iordache, a afirmat, într-o conferinţă de presă, că profesorii înscrişi în acest partid se declară indignaţi de modul în care PD-L şi premierul României, Emil Boc, încearcă să promoveze şi să adopte noile legi ale Educaţiei. Iordache, care este şi adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean, a arătat că asumarea răspunderii pe legile Educaţiei este o metodă „dictatorială”.
„Colegii profesori din PSD s-au declarat indignaţi de modul în care PD-L pune problema promovării Codului Educaţiei şi sistemul dictatorial pe care preşedintele României, Traian Băsescu, vrea să-l introducă în acest domeniu”, a spus Iordache.
El a precizat că cei 417 de membri ai Ligii cadrelor didactice din PSD Suceava susţin ca noul Cod al Educaţiei să fie supus dezbaterii publice şi să fie prezentat în Parlament pentru a fi aprobat. De asemenea, Virginel Iordache a precizat că personal condamnă modalitatea prin care se încearcă promovarea legilor Educaţiei, prin asumarea răspunderii Guvernului, va compromite ideea de „ideal educaţional”.
„Cei de la PD-L compromit Educaţia. Aceste probleme trebuie să fie dezbătute în Parlament”, a subliniat liderul PSD Suceava. Iordache a precizat că nu este de acord nici cu iniţiativa premierului Emil Boc de a înlocui Codul Educaţiei propus de ministrul învăţământului cu „legile Miclea”.
„Nu înţelegem cum un Cod al Educaţiei realizat de profesori universitari, specialişti în acest domeniu, nu poate să fie acceptat de Traian Băsescu şi de Elena Udrea. PSD condamnă intenţia de a promova un Cod al Educaţiei făcut în laboratoarele de la Cotroceni, de un fost ministru care a avut o viaţă scurtă în această funcţie”, a mai spus Virginel Iordache.
El a s-a declarat uimit de declaraţiile vicepreşedintelui PD-L, Sulfina Barbu, care a criticat Codul Educaţiei propus de ministrul PSD al învăţământului, Ecaterina Andronescu. Iordache a precizat că în loc să critice iniţiativa ministrului Andronescu, Sulfina Barbu ar trebui să-şi aducă aminte de inundaţiile din anii 2005 – 2006, „când a reuşit să pună în pericol viaţa a mii de oameni care locuiau în apropierea râului Siret”.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iordache spune că legile Miclea ale Educaţiei au fost făcute în „laboratoarele de la Cotroceni”.
 Vizualizări articol: 1006 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Iordache spune că legile Miclea ale Educaţiei au fost făcute în „laboratoarele de la Cotroceni”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei