Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 aug 2009 - Anul XIV, nr. 190 (4176)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Finanţare

236 de milioane de euro pentru proiecte în domeniul agriculturii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală Suceava pot fi depuse, începând din luna august, proiecte pentru obţinerea de finanţări prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Ruruală, a anunţat şeful acestei instituţii, Ovidiu Donţu.
Donţu a precizat că proiectele pot fi depuse pe măsurile 121 „Modernizarea exploataţiilor agricole” şi 123 – „Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere.
El a arătat că finanţarea disponibilă prin măsura 121 este de 161,273 milioane de euro, iar pe măsura 123, de 74,779 milioane de euro.
Astfel, în cadrul măsurii 121 pot fi depuse proiecte pentru înfiinţări şi modernizări de ferme şi pentru achiziţia de utilaje. Pentru proiectele de înfiinţări de ferme pot fi finanţate activităţi precum creşterea animalelor, viticultura, horticultura, apicultura, pepiniere de viţă de vie, pomi fructiferi, arbuşti, căpşuni, ferme vegetale, culturi permanente de fructe, culturi de câmp, înfiinţare de culturi forestiere, sere şi instalaţii de irigat.
În ceea ce priveşte proiectele pentru achiziţia de utilaje, prin această măsură se pot obţine finanţări pentru achiziţia de tractoare, combine de recoltat, maşini, utilaje, instalaţii, echipamente şi accesorii, precum şi producerea şi utilizarea durabilă a energiei din surse regenerabile, sortare, ambalare.
Ovidiu Donţu a arătat că suma maximă nerambursabilă care poate fi obţinută printr-un proiect depus prin această măsură este de două milioane de euro.

 

Proiectele pot fi depuse până în luna septembrie

În ceea ce priveşte măsura 123, el a precizat că pot fi depuse proiecte pentru construirea sau modernizarea de fabrici de prelucrare carne în diverse stadii de procesare, până la stadiul de produs finit; fabrici de prelucrare lapte, inclusiv centre de colectare; mori; înfiinţarea sau modernizarea de depozite şi silozuri (pentru cereale, cartofi, fructe, etc).
De asemenea, pot fi finanţate şi proiectele pentru fabrici de sucuri naturale, fabrici de nutreţuri, fabrici de conserve vegetale, fabrici de ulei vegetal, dar şi investiţii în vinificaţie şi pentru producerea şi utilizarea energiei din surse regenerabile, dar numai ca parte componentă a unui proiect.
Pentru această măsură, finanţarea nerabursabilă maximă este de trei milioane de euro.
Ovidiu Donţu a mai adăugat că proiectele vor fi depuse la sediul Oficiului Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală Suceava. Termenul limită de depunere pentru această sesiune de cereri de proiecte este la data de 18 septembrie 2009, ora 12.00, pentru măsura 121, şi 11 septembrie 2009, ora 12.00, pentru măsura 123.
Donţu a precizat că informaţii despre modul de realizare a proiectelor pot fi obţinute la sediul instituţiei pe care o conduce sau de pe site-urile www.apdrp.ro şi www.madr.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 236 de milioane de euro pentru proiecte în domeniul agriculturii.
 Vizualizări articol: 1030 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
236 de milioane de euro pentru proiecte în domeniul agriculturii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei