Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 11 aug 2009 - Anul XIV, nr. 186 (4172)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Un loc liber în celulă

Procurorii cer arestarea celui de-al şaselea suspect în cazul Cajvănean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) vor depune, astăzi, pe masa judecătorilor, o cerere de eliberare a unui mandat de arestare pe numele celui de-al şaselea suspect în cazul jafului comis asupra omului de afaceri Cristian Cajvănean.
În timp ce proprietarul casei de schimb valutar va fi condus pe ultimul drum, anchetatorii vor cere instanţei de judecată mandatul de arestare, în lipsă, pe numele lui Alin Novac, în vârstă de 24 de ani, din comuna Dumbrăveni.
Potrivit mărturisirilor făcute deja de unul dintre cei cinci indivizi arestaţi deja în acest caz, Gheorghe Anton, alias „Legionarul”, în cazul tâlhăriei comise asupra lui Cristian Cajvănean, Novac a avut rol de şofer, având misiunea de a-i recupera pe tâlhari de pe drum, imediat după comiterea faptei, şi de a dispărea cu aceştia cât mai rapid din zonă.
Novac – povesteşte „Legionarul” – îi aştepta în ziua jafului (n.r. - 20 iulie a.c.) cu un autoturism marca Rover în zona Grădiniţei nr.1 de pe strada Alexandru Ienceanu, la câteva sute de metri de locul în care a avut loc jaful, strada Gherasim Buliga (zona 6 Noiembrie).
După ce l-au lovit cu un par în cap, de două ori, pe proprietarul casei de schimb valutar şi i-au luat geanta în care avea aproximativ 400.000 de lei (echivalentul în lei şi valută), „Legionarul” şi complicele său, Iulian Spatariu, din Adâncata, au fugit printre blocuri până la maşina care-i aştepta şi la volanul căreia se afla Alin Novac.
Au demarat în trombă spre un câmp dintre Ipoteşti şi Bosanci, unde s-au întâlnit şi cu ceilalţi membri ai grupării (Dan Platoc, zis „Caşuba”, 31 de ani, Constantin Lungu, 29 de ani, ambii din municipiul Suceava, şi Vasile Crasi, în vârstă de 25 de ani, din Ipoteşti), au împărţit banii şi au dat foc genţii.

 

Îşi caută alibiuri

Din spatele gratiilor, suspecţii se pregătesc să aducă martori care să se jure în faţa instanţei că erau, în timpul jafului, în cu totul altă parte decât susţin anchetatorii.
Aceştia din urmă, însă, rămân pe poziţii şi susţin că probele arată clar că asasinii lui Cajvănean sunt închişi în beciurile poliţiei.
Procurorii DIICOT aşteaptă constatările medico-legale făcute în urma necropsiei, documente pe baza cărora vor hotărî dacă vor schimba încadrarea juridică a acuzaţiilor, cei şase suspecţi riscând să fie puşi sub învinuire pentru omor deosebit de grav şi să înfunde puşcăria următorii 30 de ani.
Astăzi, începând cu ora 11:00, Cristian Cajvănean, depus la Biserica Sf. Nicolae, va fi condus pe ultimul drum, urmând a fi îngropat în Cimitirul Pacea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procurorii cer arestarea celui de-al şaselea suspect în cazul Cajvănean.
 Vizualizări articol: 700 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Procurorii cer arestarea celui de-al şaselea suspect în cazul Cajvănean4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cu rabadare, judecati corect!Sa se faca dreptate! trimis de
(11 aug 2009, 13:37:41
Sa fie pedepsiti exemplar si martorii mincinosi! E plina tara de fel de fel de golani care nu le place munca!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei