Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 iul 2009 - Anul XIV, nr. 160 (4146)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Performanţă

Un sucevean, câştigătorul Marelui Premiu într-o competiţie internaţională de informatică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea mai importantă competiţie internaţională de informatică destinată studenţilor a fost câştigată anul acesta de un sucevean, masterand la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.
O echipă formată din trei studenţi de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a luat Marele Premiu la competiţia „Imagine Cup”, unul dintre cele mai prestigioase concursuri studenţeşti de informatică din lume. Andreas Resios, din Fălticeni, Adrian Buzgar şi Călin Juravle – componenţi ai echipei Sytech şi masteranzi ai Facultăţii de Informatică - au impresionat juriul finalei desfăşurate în Egipt, Cairo, printr-un program inteligent care încurajează colaborarea cetăţenilor cu autorităţile în rezolvarea celor mai arzătoare probleme ale oraşelor metropolă.
De asemenea, Cosmin Ilie, student la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, a luat primul loc la secţiunea IT Challenge, înregistrând cel mai mare scor din istoria concursului.
Este al cincilea an consecutiv în care studenţii UAIC se fac remarcaţi în cadrul Concursului Internaţional de Informatică „Imagine Cup”, dar este pentru prima dată când reprezentanţii UAIC ocupă două locuri întâi la secţiuni diferite. Pentru concurs, Echipa Sytech a imaginat un program care să contribuie la rezolvarea celor mai mari probleme ale unui oraş, şi chiar ale omenirii: epidemii cu întindere globală, probleme de trafic, acumularea de resturi menajere, poluare.
Organizată de Microsoft, „Imagine Cup” este o competiţie studenţească în domeniul tehnologiei şi informaticii concentrată pe găsirea unor soluţii la problemele lumii de azi. Concursul încurajează cei mai talentaţi tineri programatori, designeri de soft şi developeri de jocuri să abordeze probleme precum: foametea mondială, sărăcia, educaţia, controlul bolilor, mediul şi alte probleme globale. Anul acesta, finala s-a desfăşurat în Cairo, Egipt, sub motto-ul „Împreună putem schimba lumea”.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sucevean, câştigătorul Marelui Premiu într-o competiţie internaţională de informatică.
 Vizualizări articol: 1402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Un sucevean, câştigătorul Marelui Premiu într-o competiţie internaţională de informatică5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei