Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 iul 2009 - Anul XIV, nr. 160 (4146)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Acţiune la Baia

54 de „părinţi de profesie”, la picnic cu copiii statului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Părinţii de profesie” din comuna Baia, 54 de asistenţi maternali, au organizat, săptămâna trecută, pentru al cincilea an consecutiv, o petrecere în aer liber pentru 76 de copii ai statului aflaţi în plasament.
Cu mingi, cu pături, plini de bucurie, copiii s-au jucat, au petrecut o zi întreagă într-un cadru natural absolut superb, amenajat de Primăria Baia. Sufletul acestei „ieşiri” în aer liber a fost Gheorghe Fasolă, de la Serviciul Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Baia, şi primarul Mihail Cârlan.
Copiii, mulţi dintre ei fraţi, care sunt ocrotiţi în familii diferite, au servit masa împreună, au băut răcoritoare, au legat prietenii şi toţi au primit cadouri.
Alături de minori, au participat la petrecerea de-o zi primarul şi viceprimarul comunei Baia, referenţii sociali din cadrul primăriei, asistenţi sociali din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) şi, nu în ultimul rând, conducerea DGASPC.
Preotul Vasile Hrestec, părintele spiritual al acestor copiii, a fost şi de această dată alături de cei mici.

 

"Fabrică de mame"

„Este al cincilea an când Primăria Baia, împreună cu asistenţii maternali profesionişti, în număr de 54, o adevărată <fabrică umană>, şi-au dat mâna pentru a reuni copiii aflaţi în plasament şi pentru a petrece o zi împreună, într-un cadru magnific, natural. Această zi este aşteptată cu nerăbdare în fiecare vară”, a declarat şefa Serviciului de Asistenţă Maternală Profesionistă din cadrul Protecţiei Copilului Suceava, Veronica Măciucă.
Ea a mai completat că pentru asistenţii sociali din cadrul Serviciului de Asistenţă Maternală această acţiune reprezintă o ocazie deosebită pentru a observa modul de evoluţie şi socializare în grup al copiilor care beneficiază de măsura specială a plasamentului la asistent maternal profesionist.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 54 de „părinţi de profesie”, la picnic cu copiii statului.
 Vizualizări articol: 1313 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 6 voturi
54 de „părinţi de profesie”, la picnic cu copiii statului4.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei