Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 iul 2009 - Anul XIV, nr. 160 (4146)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Speranţe

Licitaţia de privatizare a Termicii ar putea fi reluată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După două încercări eşuate de privatizare a societăţii de termoficare a Sucevei, licitaţia ar putea fi reluată în toamnă.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că, deşi criza s-a făcut simţită şi în acest domeniu, ofertele făcute anterior de o mulţime de companii internaţionale nefiind susţinute şi la licitaţie, există totuşi şanse ca Termica să fie privatizată.
„Zilele acestea au venit la noi posibili investitori la Termica, de la firma Cando din Polonia. Aceştia şi-au exprimat clar interesul de a investi la Suceava şi de a veni cu o ofertă de preluare a societăţii de termoficare. Pe de altă parte, discuţii asemănătoare au fost purtate şi cu reprezentanţii Schweighofer, care deţin la Rădăuţi o fabrică de prelucrare a lemnului. Au mai fost şi alte companii care s-au interesat de preluarea Termicii, încât ne gândim ca în toamnă să reluăm licitaţia de privatizare”, a spus şeful municipalităţii sucevene.
Conform caietului de sarcini al licitaţiei, preţul de pornire pentru privatizarea Termica Suceava este de 18,3 milioane de euro, cei care o vor cumpăra trebuie să facă o investiţie de minim 35 de milioane de euro, iar energia Termică livrată populaţiei trebuie să fie cu 30% mai ieftină decât în prezent.
Pe de altă parte, municipalitatea suceveană va continua procesul de stingere parţială a datoriilor pe care le are faţă de societatea de termoficare, prin transferul celor 155 de hectare de teren de la Termica, care sunt intabulate pe Primărie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Licitaţia de privatizare a Termicii ar putea fi reluată.
 Vizualizări articol: 633 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Licitaţia de privatizare a Termicii ar putea fi reluată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Caz penal trimis de
(11 iul 2009, 11:38:28
va anunt ca toti angajati din primarie si de la Termica ce au semnat aceste acte pentru ca acele terenuri sa fie a primariei , vor fi cercetati penal, deoarece AVAS deja cerceteaza dreptul si numarul celor implicati. Tot ce va pot spune , este sedere placuta la Penitenciarul Botosani
1.1  RE: Caz penal trimis de
(12 iul 2009, 22:31:00
Max,cum vezi tu urmatorul caz:un contabil din perioada comunista ajuns "economist" imediat dupa revolutie,poate ajunge primar al fostei capitale a Moldovei?Daca raspunsul este nu,Suceava ar fi avut sanse de dezvoltare,iar daca raspunsul este da,atunci vedem consecintele:ou,pavele,chiolha tot ce se poate "justifica" prin meseria de "economist" facut la apelul bocancilor.Pesemne ca unii "economisti" vor "sa dea" poligonul in interiorul DNA.Parerea mea,cum ar spune "nea" Nicu Vacaroiu,hac!
2.   Cum era si normal... trimis de
(13 iul 2009, 09:40:00
Dupa cum prevedeam lucrurile vor intre "pe fagasul normal" in ceea ce priveste Termica. Acum , cand are in proprietate 155 de ha de teren a devenit brusc interesanta. Nu putem sa nu ne gandim la banii cheltuiti pentru primele doua "licitatii" si la comisioanele necesare "organizarii" acesteia din urma.

Din pacate, la gradul de intelegere a "populatiei" nu-i greu de dat explicatii. Iar la dat "explicatii" unii se pricep foarte bine. Succesuri !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei