Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 iul 2009 - Anul XIV, nr. 160 (4146)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sugestie

Nechifor îl propune pe Mircea Geoană candidat unic al coaliţiei PD-L-PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prim-vicepreşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, propune ca actuala coaliţie de guvernământ, PD-L-PSD, să-l susţină pe liderul social democraţilor, Mircea Geoană, ca unic candidat pentru alegerile prezidenţiale din toamna acestui an. Nechifor a precizat că aceasta ar fi cea mai potrivită soluţie, în condiţiile în care Mircea Geoană a crescut constant în sondaje şi îşi continuă trendul ascendent. El a arătat că în condiţiile în care România trece printr-o perioadă de criză, cea mai bună decizie a actualei coaliţii de guvernare ar fi susţinerea unui candidat unic.
„Având în vedere faptul că actuala guvernare nu a mers aşa cum trebuie în primele şase luni, că Traian Băsescu are în prezent un scor din ce în ce mai scăzut, de la o lună la alta pierde puncte procentuale importante şi, pe de altă parte, că Mircea Geoană a crescut de la 20% la 27%, cred că ar fi oportun ca în acest moment să luăm o decizie politică care să scoată România din criză, şi anume aceea a unui candidat unic din partea coaliţiei de guvernare, în persoana lui Mircea Geoană”, a declarat Cătălin Nechifor.
Deputatul sucevean a afirmat că, în momentul de faţă, singurul care are şanse reale să câştige preşedinţia României din primul tur este liderul PSD, Mircea Geoană. Potrivit lui Nechifor, acest lucru ar însemna o economie la bugetul de stat, în condiţiile în care nu se vor mai cheltui bani pentru un al doilea tur de scrutin.

 

„Traian Băsescu nu a reuşit decât să gireze crize, atât politice, cât şi financiare”

El consideră că dacă cele două partide ar lua această decizie politică, coaliţia s-ar putea concentra mai mult pe actul de guvernare, nu ar mai exista tensiuni între cele două partide şi ar putea lua măsurile cele mai bune pentru atenuarea efectelor crizei economice, pentru păstrarea locurilor de muncă şi pentru asigurarea unui climat de stabilitate politică.
„Este o decizie complicată pe care o sugerăm celor din PD-L, mai ales în condiţiile în care Traian Băsescu nu s-a hotărât încă să candideze. Mircea Geoană a anunţat deja că va candida. El a crescut din punct de vedere electoral de la începutul anului şi este într-adevăr persoana de care România are nevoie. În cinci ani de zile, Traian Băsescu nu a reuşit decât să gireze crize, atât politice, cât şi financiare”, a spus Cătălin Nechifor.
Deputatul de Suceava crede că dacă nu va mai candida, Traian Băsescu va reuşi să-şi găsească un loc de muncă, eventual ca ministru al Transporturilor, într-un viitor guvern.
La rândul său, liderul PSD Suceava, Gavril Mîrza, consideră că în momentul de faţă nu se ştie dacă Traian Băsescu va candida pentru un nou mandat. „Această idee cu Mircea Geoană candidat a apărut şi datorită faptului că Traian Băsescu tace şi nu spune nimic în situaţia ministrului Monica Iacob Ridzi. Şi această tăcere îl face să mediteze foarte mult dacă va candida sau nu”, a spus Mîrza.

 

Flutur: „Să-l pună pe Mircea Geoană candidat unic la PSD”

În replică, preşedintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că propunerea social democraţilor demonstrează că aceştia sunt prea odihniţi, din cauză că nu muncesc deloc pentru actuala guvernare.
„Eu propun să-l pună pe Mircea Geoană candidat unic la PSD. Se pare că cei de la acest partid au glume în program şi mi se pare că nu sunt obosiţi deloc de guvernare. Ei fac glume de oameni în concediu, în loc să muncească”, consideră Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor îl propune pe Mircea Geoană candidat unic al coaliţiei PD-L-PSD.
 Vizualizări articol: 643 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Nechifor îl propune pe Mircea Geoană candidat unic al coaliţiei PD-L-PSD2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   "Iarta-i ca nu stiu ce fac" trimis de
(12 iul 2009, 22:41:19
Il sustin in alegeri,numai daca il propune pe "Goagle sau Almanahe",ptr functia de prim-ministru.Abia atunci o sa avem un Prostanac si un sofer de aprozar in fruncea tarii.Nenea Nechifor,nu te-a informat nimeni ca esti "dus"?Daca da,au dreptate,daca nu,cred ca si-au dat seama dupa foto.
2.   Hai ma trimis de
(13 iul 2009, 09:03:58
domnu catalin, avem incredere in tine, dar nu da cu bata in balta...... geoana? .... stiu ca te influenteaza aia de mai sus de tine din partid, deschide bine ochii si vezi, ca nu asta ar fi solutia, altceva, cautati rapid ....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei