Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 iul 2009 - Anul XIV, nr. 153 (4139)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Învăţământ

Peste 7.000 de absolvenţi de gimnaziu din judeţ au fost repartizaţi la liceu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Calendarul de admitere la liceu întocmit de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MEdCI) prevedea ca repartizarea absolvenţilor de gimnaziu în clasa a IX-a să se facă astăzi. Pentru a nu mai prelungi emoţiile candidaţilor, reprezentanţii MEdCI au efectuat repartiţia o zi mai devreme. Astfel, ieri după amiază, în jurul orelor 17:00, absolvenţii claselor a opta din judeţ au putut afla la ce liceu au intrat accesând pagina de Internet a Ministerului Educaţiei.
7.078 de elevi din judeţ au intrat la liceu şi, deşi numărul candidaţilor era mai mare, iar cel al locurilor în clasa a IX-a era suficient pentru toţi, aproximativ o sută de candidaţi au rămas nerepartizaţi după prima etapă a admiterii, şi aceasta din cauză că, cel mai probabil, elevii nu au bifat un număr suficient de opţiuni pe fişa de înscriere, iar pentru a intra la specializările şi liceele pentru care au optat nu aveau medie corespunzătoare.
9,96 este cea mai mare medie de admitere la liceu din acest an. Ioana Alesia Apetrei, absolventă a Şcolii cu clasele I-VIII nr. 3 din Suceava, are această medie, iar eleva a optat pentru Colegiul Naţional „Petru Rareş”, specializarea Matematică-Informatică.

 

94 de absolvenţi nerepartizaţi

A doua medie de admitere este 9,95 şi aparţine Cristinei Ştefania Nesteriuc, absolventă a Şcolii cu clasele I-VIII nr. 6 din Suceava. Eleva a optat pentru Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, specializarea Matematică-Informatică.
9,93 este a treia medie pe judeţ cu care s-a intrat la liceu şi aparţine unei absolvente a Şcolii cu clasele I-VIII nr. 3 din Suceava, Ruxandra Vaşcovici, elevă care a ales Colegiul Naţional „Petru Rareş”, specializarea Matematică-Informatică. De altfel, această specializare de la „Petru Rareş” a fost foarte solicitată de către elevii suceveni, ceea ce face ca la acest profil, ultima medie de admitere să fie 9,72.
Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni o va avea ca elevă, din toamnă, pe Daniela Iacoboaea, care a intrat a patra pe judeţ la liceu, şi a optat tot pentru un profilul Matematică-Informatică.
La polul opus se află candidaţii cu cele mai mici medii de admitere care au devenit de ieri liceeni. 15 elevi suceveni au intrat la liceu cu medii mai mici de cinci, iar cea mai mică medie a fost patru. Deşi unii aveau medii mult mai mari decât cea a ultimului candidat admis la liceu, 94 de absolvenţi de şcoală gimnazială nu au fost repartizaţi în clasa a noua. În această situaţie se află elevi cu medii chiar peste şapte.

 

Specializări cu ultima medie de admitere peste 9,50

În ceea ce priveşte specializările cele mai solicitate şi cu cele mai mari medii de admitere, aşa cum am menţionat, Colegiul Naţional „Petru Rareş”, cu Matematică-Informatică, bilingv, se află în topul preferinţelor elevilor, iar ultima medie cu care s-a intrat a fost 9,72.
La Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, profilul Ştiinţe ale Naturii, ultima medie a fost 9,58.
Peste 900 de locuri de admitere în clasa a IX-a au rămas libere după prima etapă a repartizării computerizate, acestea urmând să se ocupe în următoarele sesiuni de repartiţie pe care le va face Ministerul Educaţiei.

 

Pentru a vizualiza lista cu admiterea in licee urmati link-ul: http://admitere.edu.ro/2009/staticRepI/j/

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 7.000 de absolvenţi de gimnaziu din judeţ au fost repartizaţi la liceu.
 Vizualizări articol: 727 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Peste 7.000 de absolvenţi de gimnaziu din judeţ au fost repartizaţi la liceu3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei