Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 iun 2009 - Anul XIV, nr. 146 (4132)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prima probă la bac

Note de 9 şi 10 pentru jumătate dintre candidaţii suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mult de jumătate dintre candidaţii la bacalaureat din judeţ, (3318 absolvenţi, din 6582) au promovat, anul acesta, prima probă a examenului cu note de 9 şi de 10.
La examenul de bacalaureat s-au înscris anul acesta, în judeţ, 6716 absolvenţi de liceu. Dintre aceştia, 133 au absentat, 6582 de concurenţi au luat note de trecere, iar un concurent a fost respins chiar de la prima probă.

 

Note minime de promovabilitate pentru 222 de candidaţi

În ceea ce-i priveşte pe cei admişi, marea majoritate a candidaţilor a luat nota maximă. Este vorba despre 1835 de concurenţi care au obţinut note de 10. 1796 dintre ei sunt absolvenţi de liceu forma de învăţământ de zi, doi sunt absolvenţi de cursuri liceale la seral, iar 37 dintre concurenţii cu note maxime au făcut liceul la frecvenţă redusă. Pe locul doi în topul notelor de la prima probă se situează candidaţii cu rezultate între 9 şi 9,99, şi este vorba despre 1483 de astfel de note. Alţi 1282 de candidaţi au luat note cuprinse între 8 şi 8,99, iar 1096 de participanţi la examen au fost notaţi de la 7 la 7,99.
Note între 6 şi 6,99 au fost obţinute de un număr de 664 de candidaţi. Doar 222 de concurenţi au promovat la limită prima probă de examen, aceştia obţinând note cuprinse între 5 şi 5,99.
Nici unul dintre candidaţii la bacalaureat nu a fost eliminat din sala de examen la prima testare.
Seria examenelor orale din cadrul acestei sesiuni de bacalaureat se încheie astăzi cu testarea la o limbă modernă. Proba a început ieri, când o parte dintre candidaţi au fost deja evaluaţi. Cei mai mulţi dintre concurenţii acestei sesiuni de bacalaureat, şi anume 4879 de candidaţi, susţin proba a doua a examenului la limba engleză. 1811 concurenţi dau proba la franceză, 45 la spaniolă, 92 la germană şi un candidat va fi testat la limba rusă. Proba este eliminatorie şi numai cei care o promovează pot continua examenul cu testările scrise.

 

Vineri, prima probă scrisă

Primul examen scris va avea loc vineri, 26 iunie, când candidaţii vor susţine proba la limba şi literatura română. După acest examen, concurenţii vor avea o pauză de trei zile, urmând ca pe 30 iunie să dea a doua probă scrisă, la disciplina obligatorie a profilului. Pe 1 iulie se vor susţine probele scrise sau practice la o disciplină din aria curriculară a profilului, iar pe 2 iulie se va da ultimul examen, scris sau practic, la o disciplină din afara ariei curriculare a profilului.
Primele rezultate, înaintea contestaţiilor, se vor afişa pe 5 iulie, până la orele 16:00. În aceeaşi zi, în intervalul orar 16:00-20:00, candidaţii nemulţumiţi de rezultatele obţinute vor putea depune contestaţii. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat se vor afişa pe 9 iulie 2009. Pentru a promova examenul, candidaţii trebuie să aibă media generală minim şase, iar la fiecare probă în parte să nu ia note mai mici de cinci.

 

49 de absolvenţi de liceu susţin şi bacalaureatul francofon

49 de absolvenţi ai Colegiului Naţional „Petru Rareş” susţin, concomitent cu examenul de bacalaureat clasic, un alt examen de bacalaureat, cel francofon. Aceştia susţin două probe, una la discipline non-lingvistice (26 candidaţi pentru matematică, 6 candidaţi pentru istorie, 17 candidaţi la geografie) şi o altă probă la limba franceză. Bacalaureatul francofon este susţinut doar de absolvenţii secţiilor bilingve francofone, care vor susţine în perioada probei C o probă scrisă la limba franceză şi o probă orală dintr-o disciplină non-lingvistică la alegere. La aceste probe se adaugă obligatoriu proba anticipată susţinută în clasa a XI-a şi proba orală la limba franceză, în cadrul probei de limbă străină B. În calculul mediei de bacalaureat intră doar nota obţinută la proba orală de limba franceză. Absolvenţii secţiei bilingve care promovează examenul de bacalaureat, parcurgând şi obţinând cel puţin 50 de puncte la fiecare dintre cele 4 probe specifice prevăzute de Acordul asupra învăţământului bilingv între Guvernul Republicii Franceze şi Guvernul României, obţin diploma de bacalaureat, prevăzută de legea română, cu menţiunea specială „secţie bilingvă francofonă”, precum şi un atestat de limbă şi civilizaţie franceză. Aceste documente permit absolvenţilor români accesul la studii universitare în spaţiul francofon.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Note de 9 şi 10 pentru jumătate dintre candidaţii suceveni.
 Vizualizări articol: 755 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Note de 9 şi 10 pentru jumătate dintre candidaţii suceveni4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei