Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 iun 2009 - Anul XIV, nr. 146 (4132)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Rădăuţi

Mobilizare pentru înlăturarea efectelor dezastrului de marţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încă din cursul nopţii de marţi spre miercuri echipe de muncitori de la primăria rădăuţeană au acţionat pentru înlăturarea efectelor dezastrului din seara zilei de 23 iunie.
Potrivit celor afirmate de către şeful serviciului Urbanism din Primăria Municipiului Rădăuţi, Gabriel Flutur, imediat după ce furtuna a mai pierdut din intensitate s-a intervenit pentru deblocarea zonei centrale, Piaţa Unirii, apoi pentru degajarea căii ferate şi în celelalte puncte fierbinţi din municipiu. „Am intervenit de la orele 20.15. cu cinci autospeciale, patru motopompe, şase drujbe şi cu alte utilaje. Au fost efective de la ISU, de la Jandarmerie, Poliţie, Poliţia Comunitară, care au însumat peste 150 de oameni”, a precizat Flutur.

 

Imaginea dezastrului

Cu toate acestea, rădăuţenii care au plecat ieri dimineaţă spre serviciu au avut surpriza să constate că municipiul arăta ca după un cutremur. Cioburi de sticlă, ţigle fărâmate, bucăţi de cherestea, chiar acoperişuri de blocuri, acopereau majoritatea străzilor şi căilor de acces, în special în zonele Hipodrom şi Grănicerului.
Nici centrul localităţii nu arăta mai bine, cele două parcuri fiind afectate deosebit de grav, cu menţiunea că din parcul situat în vecinătatea fostului Cinema Flacăra nu a mai rămas decât o „mare” de arbori doborâţi de vânt printre bănci şi alei acoperite cu crengi şi pământ.
La fel arăta şi zona Hipodrom unde acoperişurile mai multor blocuri de pe Calea Bucovinei, de pe strada Grănicerului, dar şi acoperişurile câtorva case şi garaje căzuseră la pământ, iar mai mult de 50 de autoturisme au fost avariate grav.
Chiar în curtea Poliţiei Municipiului, două Dacia Logan şi o Solenza fuseseră lovite serios de un brad rupt de vânt. Marţi seară o garnitură de tren a fost nevoită să staţioneze în municipiu aproximativ 30 de minute până la înlăturarea arborilor şi a crengilor care acopereau calea ferată. În acelaşi timp trebuie menţionat că mai multe magazine şi localuri au fost afectate de furtuna de marţi. Alimentarea cu energie electrică şi cu gaz metan a fost afectată în câteva zone din municipiu, la fel şi emisia unui operator de televiziune prin cablu.
„Nu se poate face, deocamdată, nici un fel de estimare valorică a pagubelor. Am constituit patru comisii care au plecat în teren, comisii din care fac parte reprezentanţi ai Prefecturii, Inspecţiei în Construcţii, ISU şi Primăria Rădăuţi, şi care la această oră sunt pe teren. În această seară vom centraliza toate datele şi cel mai probabil în cursul zilei de mâine (n.r. - astăzi) vă vom putea pune la dispoziţie date concrete”, a declarat ieri după amiază primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean.

 

Pagube de 30.000 de lei la o casă distrusă de un incendiu provocat de un fulger

Tot în urma furtunii de marţi, o casă din comuna Vatra Moldoviţei a fost distrusă de un incendiu provocat de un fulger. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, incendiul a izbucnit la orele prânzului, flăcările distrugând acoperişul unei construcţii formate dintr-o casă, magazie de unelte, adăpostul de animale şi o bucătărie de vară. În incendiu au mai ars şi două tone de fân. Pentru a stinge incendiul, pompierii au intervenit cu patru autospeciale, reuşind să salveze bunuri de aproximativ 200.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mobilizare pentru înlăturarea efectelor dezastrului de marţi.
 Vizualizări articol: 707 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Mobilizare pentru înlăturarea efectelor dezastrului de marţi5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei