Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 iun 2009 - Anul XIV, nr. 140 (4126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fotbal şi bani

Rapid CFR Suceava, sponsorizată de Primărie în locul muribundei Cetatea?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Iminenta dizolvare a Asociaţiei Fotbal Club Cetatea Suceava nu va lăsa oraşul fără fotbal. Primarul Ion Lungu a precizat că în situaţia în care Judecătoria Suceava va decide că sunt îndeplinite condiţiile pentru declanşarea procedurilor de dizolvare a societăţii, municipalitatea a pregătit un plan de rezervă. Deşi primarul nu a vrut să dezvăluie care este acest plan, se pare că varianta de rezervă se numeşte Rapid CFR Suceava, formaţie care ar urma să fie subvenţionată de la bugetul local în locul celor de la Cetatea.
În acest moment, activitatea Asociaţiei Fotbal Club Cetatea Suceava este aproape de blocaj, după ce Direcţia Generală a Finanţelor Publice a cerut dizolvarea societăţii. Datoriile acumulate la bugetul de stat de gruparea de fotbal se ridică la 23,6 miliarde de lei vechi.

 

Cauzele falimentului de la Cetatea

În opinia primarului Ion Lungu, două ar fi cauzele care au dus la actuala situaţie.
„Este vorba de o serie de greşeli de management ale conducerii clubului, şi mă refer aici la drepturile salariale prea mari din <era Pană>. La aceasta s-a adăugat lipsa de finanţare apărută odată cu retragerea unor sponsori importanţi, respectiv Altex şi Mopan. Nu vreau să acuz pe nimeni pentru situaţia în care s-a ajuns, dar este clar că fotbalul sucevean este subfinanţat”, a declarat primarul Lungu.
Potrivit lui Lungu, în 2007 şi 2008 principalii susţinători ai echipei, în afara Primăriei, au contribuit substanţial la bugetul clubului. Dacă Altex a virat în conturile celor de la Cetatea circa 10 miliarde de lei vechi, Mopan a contribuit financiar cu 4 miliarde de lei vechi, sume care nu au mai putut fi acoperite după retragerea sprijinului celor două firme.

 

Lungu: „Va fi fotbal în Suceava”

Edilul şef al municipiului Suceava a precizat că, în ciuda greşelilor de management din partea conducerii clubului şi a subfinanţării, ar putea spune că fotbalul local se subscrie situaţiei actuale din România.
„Cred că 90% din cluburile româneşti, mai mari sau mai mici, au probleme financiare şi datorii la stat. Tot fotbalul românesc este bolnav, dar vreau să-i asigur pe iubitorii acestui sport că va fi fotbal la Suceava”, a susţinut Ion Lungu.
El a mai adăugat că bugetul destinat acestui sport va fi mult redus, iar principala cauză este dată de rezultatele dezastruoase din ediţia de campionat abia încheiată.

 

Moldovan: „Datorii şi penalităţi dinainte de a fi eu preşedinte”

De cealaltă parte, preşedintele FC Cetatea Dumitru Moldovan a ţinut să precizeze că nu a primit nici o citaţie de la instanţele de judecată, deşi procesul privind dizolvarea societăţii care se ocupă de activitatea fotbalistică a început de aproape trei luni.
Moldovan spune că plăţile la bugetul de stat sunt la zi, numai că piatra de moară o reprezintă datoriile şi penalităţile acumulate pe societate până când actualul preşedinte a fost numit în funcţie.
„Anul trecut am plătit 3,5 miliarde de lei vechi la bugetul de stat, iar anul acesta nu am reuşit să achităm nimic pentru că banii repartizaţi de Consiliul Local au fost viraţi cu întârziere”, a declarat Dumitru Moldovan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rapid CFR Suceava, sponsorizată de Primărie în locul muribundei Cetatea?.
 Vizualizări articol: 1718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Rapid CFR Suceava, sponsorizată de Primărie în locul muribundei Cetatea?3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bine trimis de
(18 iun 2009, 13:54:49
Rapid CFR suna bine numele

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei