Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 iun 2009 - Anul XIV, nr. 140 (4126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Recalculare

Chiriile în blocurile ANL, de patru ori mai mari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locatarii blocurilor ANL vor avea de plătit chirii de aproape patru ori mai mari decât până acum, începând chiar de luna viitoare.
Noile tarife de închiriere a spaţiilor existente în blocurile ANL din municipiul Suceava şi care vor fi supuse aprobării Consiliului Local în şedinţa de la finele lunii iunie sunt cuprinse între 193 – 203 lei pentru o garsonieră, în vreme ce la un apartament de două camere chiria va fi de la 271 la 283 de lei.
Comparativ cu vechile preţuri, plătite în prezent de chiriaşii ANL, noile tarife sunt de aproape patru ori mai mari, chiria la o garsonieră fiind acum de aproximativ 60 de lei, iar la un apartament de 80 de lei.
“Vom aproba noile chirii pentru locatarii apartamentelor din blocurile ANL în prima şedinţă de Consiliu Local. Legea spune că cei care au depăşit 35 de ani nu mai pot beneficia de chirii subvenţionate, acestea trebuie să fie recalculate şi aduse aproape de preţul pieţei”, a precizat Ion Lungu.

 

Chiriaşii sub 35 de ani rămân la vechile tarife

Astăzi expiră contractele de închiriere încheiate de municipalitate în 2004, cu un număr de 96 de familii, pentru locuinţele ANL date în folosinţă în acelaşi an. Din aceste familii, doar cele la care titularul contractului are sub 35 de ani vor mai beneficia de chirii subvenţionate, restul urmând să achite chiria la noile preţuri care vor fi supuse aprobării Consiliului Local din 22 iunie.
Mai mult, noile contracte de închiriere a locuinţelor ANL sunt făcute doar pe termen de un an, urmând să fie refăcute anual.
În acest fel, chiriaşii care nu au împlinit încă vârsta de 35 de ani vor plăti chirie tot la preţurile vechi, dar dacă de anul viitor vor trece de acel prag de vârstă, la încheierea noului contract vor fi trecuţi la un alt nivel de tarifare a închirierii spaţiilor locuibile.

 

Cinci locuinţe ANL, eliberate de chiriaşi

Din cele 96 de locuinţe ANL date în folosinţă în 2004, cinci au rămas deja vacante, după ce chiriaşii Primăriei au intrat în posesia altor locuinţe.
În aceste condiţii, cele cinci locuinţe ANL vor fi repartizate altor locatari, odată cu cele 80 de locuinţe ANL din zona Metro, aflate în construcţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chiriile în blocurile ANL, de patru ori mai mari.
 Vizualizări articol: 1203 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Chiriile în blocurile ANL, de patru ori mai mari5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Articol incomplet trimis de
(18 iun 2009, 18:42:14
De ce nu ati dat si declaratia ministrului Blaga data in luna mai? Cum ca tinerilor care nu-si permit sa cumpere apartamentele ANL in care stau in chirie de cel putin 3 ani nu li se va mari chiria! Din cate stiu acelasi ministru Blaga declara ca se vor reinnoi contractele pe inca 5 ani si nu doar pe 1 an cum vrea Lungu Minciuna. Se vede treaba ca presa locala in continuare il pupa-n dos pe Lungu si clica sa, si adevarul este distorsionat din radacini.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei