Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 iun 2009 - Anul XIV, nr. 126 (4112)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

De Ziua Copilului

„Dansul cărucioarelor” şi „Braşoveanca”, la Complexul terapeutic „Blijdorp”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

De 1 Iunie, copiii cu nevoi speciale de la Complexul terapeutic pentru copilul cu handicap sever şi moderat „Blijdorp – O Nouă Viaţă” Suceava au organizat un spectacol din care nu au lipsit dansul cărucioarelor, dansurile populare şi jocurile interactive.
Chiar dacă a fost destul de rece afară, acţiunea de 1 Iunie s-a desfăşurat în aer liber, în prezenţa părinţilor, a unui grup de copii aflaţi în asistenţă maternală în zona Siret, a conducerii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava. Nu au lipsit nici şefii de la „Blijdorp”, Brânduşa Bialy şi Ivan Ionel, care s-au implicat direct în organizarea acestui eveniment.
„Acţiunile dedicate Zilei Copilului vor continua toată săptămâna. Aşteptăm un grup de elevi de la Colegiul „Petru Rareş, în cadrul unui parteneriat <Acţiuni comunitare>, care le vor prezenta copiilor noştri o piesă de teatru”, a declarat Brânduşa Bialy.
Momentele artistice pregătite de copiii cu dizabilităţi, ajutaţi de personalul de la „Blijdorp”, au fost emoţionante. Copii bolnavi, care nu pot să meargă singuri, s-au lăsat fermecaţi de ritmurile muzicii şi ne-au oferit un scurt moment artistic, în cărucioare.
Fiecare dintre cei prezenţi la eveniment şi-a amintit preţ de o clipă de propria copilărie. Sclipirea din ochii fiecărui copil bolnav atunci când este mângâiat, când cineva vorbeşte cu el, când primeşte atenţia cuvenită nu poate fi egalată cu nici un dar.
Pe lângă dansul cărucioarelor, copiii de la „Blijdorp - O nouă viaţă” au pregătit şi un dans popular, „Braşoveanca”, care le-a reuşit foarte bine, după săptămâni întregi de muncă şi exerciţii zilnice, dar şi „Alunelu”. La final, toţi copiii au primit cadouri şi au fost invitaţi să ia masa împreună.
În Centrul de zi „Blijdorp – România” sunt 32 de copii cu dizabilităţi severe şi moderate, proveniţi din municipiul Suceava şi împrejurimi. La „Casa Emmanuel” stau permanent 17 copii şi tineri cu dizabilităţi mentale şi asociate grave, proveniţi din fostul Spital de Neuropsihiatrie Siret. Alţi 23 de tineri cu nevoi speciale din comunitate beneficiază de serviciile noului centru de zi pentru tineri, amenajat în cadrul Centrului terapeutic pentru copilul cu handicap sever şi moderat „Blijdorp – O Nouă Viaţă” Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Dansul cărucioarelor” şi „Braşoveanca”, la Complexul terapeutic „Blijdorp”.
 Vizualizări articol: 900 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.13/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.1 din 8 voturi
„Dansul cărucioarelor” şi „Braşoveanca”, la Complexul terapeutic „Blijdorp”3.158

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei