Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 iun 2009 - Anul XIV, nr. 126 (4112)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

E.ON România

Concursul „Energie pentru viaţă”, derulat în şcolile sucevene, la final

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Concursul de desene şi postere „Energie pentru viaţă”, din cadrul programului educaţional cu acelaşi nume, iniţiat de E.ON România şi derulat în perioada aprilie – iunie a acestui an, în şcolile sucevene, a ajuns la final.
La Şcoala Nr. 3 din Suceava au fost premiaţi ieri câştigătorii competiţiei.
În cadrul acestui program au fost implicate aproape 90 de şcoli, aproximativ 1.300 de cadre didactice şi peste 25.000 de elevi din gimnaziu şi ciclul primar.
Copiii din şcolile sucevene au primit ghiduri educative realizate de E.ON România, de unde au aflat mai multe informaţii despre energia electrică.

 

20 de şcoli finaliste

În cadrul programului „Energie pentru viaţă”, în şcolile sucevene s-a organizat concursul „Şcoala sigură şi eficientă din punct de vedere energetic”, iar fiecare unitate de învăţământ a trimis desene, pentru clasele I- IV, şi postere, pentru clasele V-VIII, inspirate din această temă. Un juriu format din reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava şi E.ON a ales cele mai bune zece desene şi zece postere, desemnând astfel şi cele 20 de şcoli participante la etapa finală a concursului.
Ieri, circa o sută de copii au susţinut probe interactive care au urmărit verificarea cunoştinţelor dobândite în urma studierii ghidurilor educative.
Premiile pentru finalişti au constat în DVD playere, MP 3 playere, Ipod-uri, aparate de fotografiat. Tot ieri au fost premiate şi şcolile câştigătoare, acestea primind calculatoare, table magnetice, imprimante multifuncţionale.

 

Implicare

La eveniment au participat directorul general E.ON Moldova Furnizare, Cristian Secoşan, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Judeţean Suceava, Petru Carcalete, şefa Departamentului Comunicare Externă E.ON România, Adela Boţan, specialist Responsabilitate Corporatistă E.ON România Andreea Mangalagiu, care au susţinut ieri şi o conferinţă de presă.
Directorul general Cristian Secoşan a ţinut să sublinieze faptul că „principiul fundamental al grupului E.ON este responsabilitatea corporatistă, de aceea ne implicăm cu responsabilitate în viaţa comunităţilor în care ne desfăşurăm activitatea”.
Un alt principiu al E.ON, amintit de directorul Secoşan în conferinţa de presă, este siguranţa consumatorilor, motiv pentru care E.ON derulează programe educaţionale în şcoli, cum ar fi „Energie pentru viaţă”, „Gazul natural în casa ta”.
Atât inspectorul şcolar general Carcalete, cât şi şefa Departamentului Comunicare Externă E.ON România, Adela Boţan, au explicat că acest program educaţional are ca scop „educarea şi conştientizarea elevilor privind folosirea eficientă şi sigură a energiei electrice”.


Cei mai buni au câştigat

Câştigătorii concursului la ciclul primar au fost: Şcoala „Regina Elisabeta”, din Rădăuţi - locul I, Şcoala „Filadelfia”, din Suceava - locul II şi Şcoala nr. 10, din Suceava - locul III. La ciclul gimnazial, locul I a fost ocupat de Şcoala Adâncata, locul II de Şcoala „Miron Costin”, din Suceava, iar locul trei de Şcoala „Filadelfia”, din Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul „Energie pentru viaţă”, derulat în şcolile sucevene, la final.
 Vizualizări articol: 1178 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Concursul „Energie pentru viaţă”, derulat în şcolile sucevene, la final3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei