Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 mai 2009 - Anul XIV, nr. 113 (4099)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Explicaţii

Pogea spune că se face prea multă zarvă în jurul impozitului forfetar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Numărul firmelor nou înfiinţate în primele patru luni ale acestui an comparativ cu numărul celor radiate este dublu. Cel puţin aşa a susţinut la Suceava ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, care a dorit astfel să demonstreze că viaţa economică din România este una normală şi că într-un mediu concurenţial sunt firme care se nasc şi altele care mor.

Pogea a declarat că se face prea multă zarvă în jurul impozitului minim obligatoriu sau a impozitului forfetar, cum i se mai spune, şi că nu acesta este motivul principal pentru care unele societăţi îşi trag obloanele. Ministrul Finanţelor a venit şi cu un exemplu menit să demonstreze că situaţia nu este aşa de neagră precum pare. „Să presupunem că discutăm de o firmă, de o microîntreprindere care are o cifră de afaceri mică, de 1.000 de euro pe lună. În 12 luni sunt 12.000 de euro. Ea poate opta acum pentru impozitul de 3% pe venit. 3% din 12.000 de euro înseamnă 360 de euro. Impozitul minim pe care noi l-am pus a fost de 500 de euro. Volumul suplimentar pe care ar trebui să-l plătească firma respectivă este de 140 de euro la nivelul unui an, adică 12 euro pe lună. Vreţi să-mi spuneţi mie că se închid firmele pentru 12 euro? Încercaţi să vă amintiţi când v-aţi spălat ultima oară maşina dacă aţi primit ceva? Adică 12 euro pe lună este o maşină pe care o spală o anumită companie o dată şi nu o plăteşte. Iar acest lucru trebuie să fie din considerent de echilibru, de tratament egal faţă de contribuabil şi nici într-un caz acest impozit minim nu este de natură să bage în faliment firmele”, a explicat Pogea.

 

„Trebuie să privim onest, cu realism nivelul taxării în România”

Ministrul Finanţelor a arătat că România se află pe ultimul loc în Europa din punct de vedere al veniturilor publice datorită taxării. Nivelul veniturilor publice se ridică la 32,8% din Produsul Intern Brut, în timp ce în statele din zona euro media este de 45%. De aceea, a spus Pogea, ar trebui să privim în mod onest, cu realism nivelul taxării în România. Totuşi, ministrul Finanţelor recunoaşte că povara fiscală este mare şi a promis comasarea şi reducerea a 179 de taxe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pogea spune că se face prea multă zarvă în jurul impozitului forfetar.
 Vizualizări articol: 671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Pogea spune că se face prea multă zarvă în jurul impozitului forfetar1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei