Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 mai 2009 - Anul XIV, nr. 113 (4099)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Ministrul Tineretului va susţine în Guvern proiectul pentru construcţia de pârtii în Călimani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Ministrul Tineretului şi sportului, Monica Iacob Ridzi, a anunţat că va sprijini, în Guvern, promovarea şi realizarea proiectului depus de Primăria Şaru Dornei prin care se intenţionează construcţia unor pârtii de schi în munţii Călimani. Monica Iacob Ridzi a vizitat zona Dornelor la sfârşitul săptămânii trecute, prilej cu care a urcat pe masivul Călimani pentru a-i fi prezentată locaţia unde se intenţionează a se realiza proiectul „Domeniu schiabil în Călimani”. Acesta presupune amenajarea unui complex de pârtii pe o suprafaţă de aproximativ 100 de hectare şi construcţia unei telegondole pe un traseu de 4,8 kilometri.

După prezentarea făcută de primarul din Şaru Dornei, Cătălin Iordache, iniţiatorul proiectului, şi de deputatul Dumitru Pardău, ministrul Tineretului i-a asigurat pe aceştia că pentru realizarea investiţiei este necesară organizarea unui parteneriat între Primăria acestei comune şi Ministerul Turismului. „Este un proiect demn de luat în seamă şi cu siguranţă voi susţine realizarea lui la nivelul Guvernului”, a declarat Monica Iacob Ridzi. De asemenea, acesteia i-a fost prezentat un alt proiect privind construirea unei baze sportive pentru schi fond şi biatlon, în parteneriat cu Parcul Naţional Călimani. Reprezentanţii Clubului Sporturilor de Iarnă din Vatra Dornei au afirmat că o astfel de investiţie s-ar putea realiza în munţii Călimani, având în vedere că pe acest masiv este zăpadă o perioadă de şapte luni din cele 12 ale anului.

 

Monica Iacob Ridzi a tras cu arma

După vizita în Călimani, ministrul Tineretului s-a deplasat în Vatra Dornei, unde a vizitat pârtia de schi fond şi de role de pe dealul Runc, cu o lungime de 1.780 de metri. Aici, reprezentanţii Clubului Sporturilor de Iarnă au anunţat că intenţionează să o reabiliteze în vederea organizării de concursuri internaţionale de schi fond şi biatlon pe role şi să amenajeze un poligon de biatlon pentru arme cu glonţ de calibru 5,6 milimetri. De remarcat că pe pârtia de pe dealul Runc, Monica Iacob Ridzi a tras cu o armă folosită de biatlonişti, la invitaţia sportivilor dorneni. Deşi a declarat că nu a mai tras cu arma până în prezent, ministrul Tineretului a reuşit să nimerească 90% dintre ţintele pe care le-a avut de ochit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Tineretului va susţine în Guvern proiectul pentru construcţia de pârtii în Călimani.
 Vizualizări articol: 706 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ministrul Tineretului va susţine în Guvern proiectul pentru construcţia de pârtii în Călimani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei