Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 mai 2009 - Anul XIV, nr. 113 (4099)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Admitere

Locuri în colegiile naţionale doar pentru un sfert dintre absolvenţii de gimnaziu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Cei mai mulţi dintre absolvenţii de clasa a opta din acest an vor ajunge în liceele tehnice din judeţ şi numai un sfert dintre cei care vor termina în scurt timp gimnaziul vor învăţa în unul dintre colegiile naţionale din Suceava.

Chiar dacă şcolile de artă şi meserii nu mai există şi toţi elevii care termină anul acesta opt clase vor avea asigurat un loc la liceu, în şcolile râvnite ale judeţului, în special în cele teoretice, va avea loc o mică parte dintre absolvenţii acestei promoţii.

 

298 de clase a IX-a

Cifra de şcolarizare în liceele sucevene, aprobată pentru anul şcolar următor de către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, evidenţiază faptul că, din totalul de 8.344 de locuri de admitere la liceu aprobate, 6.300 de locuri sunt disponibile în liceele tehnice şi grupurile şcolare din judeţ, iar restul de 2.044 de locuri sunt scoase la admiterea în colegiile naţionale. Ca număr de clase, în anul şcolar viitor vor funcţiona 298 de clase a noua, învăţământ de zi, 13 clase la frecvenţă redusă şi două clase la seral.

Colegiul Agricol Fălticeni şi Grupul Şcolar „Laţcu Vodă” din Siret sunt unităţile de învăţământ care scot la concurs cele mai multe locuri la liceu, şi anume peste 400 de locuri de admitere în fiecare dintre cele două şcoli menţionate. Aproape 400 de locuri de admitere vor fi scoase la concurs la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” şi la Colegiul Tehnic „Petru Muşat”. Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” oferă 364 de locuri la liceu, la fel ca şi Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară. Grupul Şcolar „Ion Nistor” din Vicovu de Sus vine cu o ofertă de şcolarizare bogată, de peste 300 de locuri de admitere, la fel şi Colegiul Tehnic din Rădăuţi.

 

Colegiul de Informatică are cele mai multe locuri de admitere

Colegiile naţionale ale judeţului sunt mai „sărace” ca număr de locuri de admitere. Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”, în comparaţie cu celelalte colegii naţionale, va scoate la concurs cele mai multe locuri de admitere în clasa a noua. Este vorba de 252 de locuri, disponibile pentru cele trei specializări care funcţionează în şcoală.

Colegiul Naţional „Petru Rareş” oferă 224 de locuri de admitere la liceu, pentru nouă specializări, la fel ca şi Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni, în timp ce la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” se vor înfiinţa cinci clase a noua, în care vor fi admişi 140 de elevi. Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” scoate la concurs 168 de locuri de admitere, acelaşi număr de locuri fiind scos la concurs şi de Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc.

La Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi se vor înfiinţa cinci clase a noua, ceea ce însemnă 140 de locuri de admitere, aceasta fiind şi cifra de şcolarizare pentru anul viitor a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

 

Repartizarea pe 3 iulie

Peste 8.300 de elevi suceveni termină anul acesta şcoala gimnazială. Potrivit calendarului MECI privind admiterea la liceu, în perioada 18-25 iunie 2009 se vor completa fişele de înscriere, iar pe 3 iulie 2009 va avea loc repartizarea computerizată.

Elevii vor fi admişi la liceu, şi anul acesta, fără examen, ţinându-se cont de media notelor obţinute la tezele cu subiect unic şi de media de absolvire a claselor V-VIII, fiecare având o pondere de 50 la sută din nota de admitere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuri în colegiile naţionale doar pentru un sfert dintre absolvenţii de gimnaziu.
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Locuri în colegiile naţionale doar pentru un sfert dintre absolvenţii de gimnaziu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei