Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 mai 2009 - Anul XIV, nr. 111 (4097)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Teste

Şapte elevi cu probleme de sănătate au susţinut tezele unice în condiţii speciale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şapte elevi suceveni au dat tezele unice în condiţii speciale, din cauza problemelor de sănătate care nu le-au permis susţinerea testării în condiţii normale.

Patru dintre elevii care au susţinut ambele teze, atât cea la română, cât şi cea la matematică, în condiţii speciale de testare, sunt în clasa a şaptea. Potrivit inspectorului şcolar Claudia Marchitan, „doi elevi cu handicap grav şi cu însoţitor au avut perioada de testare mai mare cu o oră, iar unul dintre ei a susţinut teza prin dictare”. Tot prin dictare a susţinut ambele teze un alt elev de clasa a şaptea care are mâna în ghips.

La clasa a opta, trei elevi au susţinut  tezele la română şi matematică în condiţii speciale. Un elev cu handicap grav a solicitat testarea la domiciliu, iar o comisie specială formată de IŞJ s-a deplasat la domiciliul elevului pentru a supraveghea susţinerea examenului. Un alt elev din clasa  a opta, bolnav de diabet zaharat de grad I, a necesitat prelungirea timpului de lucru cu zece minute. Şi la clasa a opta, un elev cu mâna în ghips a fost nevoit să susţină tezele prin dictare.

Pentru elevii din clasa a şaptea, tezele unice din acest semestru s-au încheiat, în timp ce elevii din ultimul an de gimnaziu mai au de susţinut o teză. Pe 21 mai 2009 aceştia trebuie să dea teza la istorie sau la geografie, în funcţie de opţiunea fiecărui candidat. Sute de elevi au absentat de la primele două teze susţinute până acum, aceştia având posibilitatea să dea testările într-o sesiune specială, care se va organiza înainte de finalul anului şcolar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şapte elevi cu probleme de sănătate au susţinut tezele unice în condiţii speciale.
 Vizualizări articol: 457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şapte elevi cu probleme de sănătate au susţinut tezele unice în condiţii speciale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei