Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 apr 2009 - Anul XIV, nr. 98 (4084)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Înţelegere

Rădăuţenii vor avea în continuare gaz metan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
SC Nord Gaz Rădăuţi nu va mai întrerupe furnizarea gazului metan în acest municipiu. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Daniel Cadariu a anunţat ieri că, în urma unei întâlniri care a avut ieri cu primarul din Rădăuţi, Aurel Olărean, şi cu reprezentanţii SC Nord Gaz şi ai firmei de utilităţi din acest municipiu, SC Servicii Comunale SA, au fost stabilite o serie de măsuri prin care să se evite sistarea furnizării gazului metan.

Problema întreruperii distribuţiei gazului în Rădăuţi a apărut înainte de sărbătorile de Paşti, când firma Nord Gaz a anunţat municipalitatea că va recurge la această măsură în situaţia în care societatea Consiliului Local Rădăuţi, SC Servicii Comunale, nu îşi achită datoriile.

De precizat că valoarea acestor datorii este de circa două milioane de lei (20 de miliarde de lei vechi). La rândul lor, reprezentanţii SC Servicii Comunale au anunţat că au de încasat de la primărie patru milioane de lei (40 de miliarde de lei vechi), contravaloarea subvenţiilor la încălzire, ajutoarele de încălzire şi contravaloarea unor servicii.

 

Grafic de reeşalonare a datoriilor

În urma discuţiilor de ieri, Daniel Cadariu a explicat că solicitarea de întrerupere a gazului metan a fost făcută de fapt de firma SC AM GAZ, care furnizează gazul către SC Nord Gaz.

„Toate cele trei firme sunt legate prin datoriile pe care le au una la alta. SC Servicii Comunale trebuie să plătească către SC Nord Gaz, iar, la rândul ei, această firmă trebuie să achite facturile restante către furnizorul de gaz, firma Am Gaz”, a explicat Cadariu.

El a precizat că, în urma discuţiilor, s-a stabilit ca problema să fie rezolvată prin încheierea unor contracte de reeşalonare a datoriilor, între SC Servicii Comunale SA şi SC Nord Gaz, pe de o parte, şi între SC Nord Gaz şi SC Am Gaz, pe de altă parte.

„Din discuţiile avute am înţeles că şi primăria va achita aproximativ două miliarde de lei vechi către SC Servicii Comunale, reprezentând subvenţia de 10% la încălzire, urmând ca pe măsură ce vor veni banii de la Guvern, în contul ajutoarelor la încălzire, să fie virate şi sumele respective. Cu toate acestea, trebuie spus că şi SC Servicii Comunale trebuie să recupereze banii restanţi de la populaţie, având în vedere că şi aici vorbim de o sumă destul de importantă”, a spus Cadariu.

El a mai adăugat că în situaţia în care graficul de reeşalonare a datoriilor va fi respectat, nu s-ar mai pune problema întreruperii furnizării gazului metan în Rădăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rădăuţenii vor avea în continuare gaz metan.
 Vizualizări articol: 670 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rădăuţenii vor avea în continuare gaz metan0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei