Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 apr 2009 - Anul XIV, nr. 98 (4084)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Decizie

Taxa de intrare în Bazar, desfiinţată din 2010

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Intrarea în Bazarul Sucevei va fi gratuită de anul viitor. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat ieri că această măsură va fi pusă în aplicare pentru a încuraja oamenii să meargă în acest centru comercial al Sucevei, care a fost afectat puternic de criza financiară.

“Azi lucrurile nu merg aşa cum trebuie în Bazar, criza se simte şi acolo. De aceea, de anul viitor, ca o măsură de a sprijini activitatea din Bazar, vom renunţa la taxa de intrare. Acum, acest lucru nu este posibil, pentru că taxa respectivă a fost deja prinsă în buget, la taxe şi impozite locale, sumele încasate având o destinaţie exactă.

Această măsură ar putea determina mai multă lume să meargă în Bazar. O parte dintre comercianţii de acolo trăiesc la limita sărăciei, sunt unii care câştigă doar două-trei milioane de lei vechi, dar şi alţii care câştigă foarte mult. Am fost de multe ori în Bazar – cei care sunt în faţă câştigă bine, cei din spate - mai deloc. Bazarul este totuşi o măsură de protecţie socială pentru suceveni şi cât voi fi primar voi face tot posibilul ca el să funcţioneze şi ca oamenii de acolo să poată câştiga o bucată de pâine”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Taxa de intrare în Bazar este de 0,5 lei, fiind la aceeaşi valoare de peste şase ani.

 

Ajutoarele promise după incendiu, greu de acordat

Decizia de eliminare a taxei de intrare vine şi în contextul unor probleme apărute în Bazar, după incendiul care a avut loc în data de 13 ianuarie. Dacă în şedinţa de Consiliu Local de ieri a fost aprobată scutirea de la plata chiriei timp de trei luni pentru proprietarii a 86 de chioşcuri afectate de incendiu, ajutoarele financiare promise întârzie să apară.

“Am spus la un moment dat că vom da nişte ajutoare celor cărora incendiul le-a distrus chioşcurile. Deocamdată nu este posibil acest lucru, din mai multe motive. Pe de o parte, sunt unii care au câte două – trei chioşcuri acolo, unii le au înregistrate pe societate comercială, alţii pe persoană fizică.  Pe de altă parte, alţii, după incendiu, şi-au vândut chioşcurile”, a precizat Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taxa de intrare în Bazar, desfiinţată din 2010.
 Vizualizări articol: 1667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Taxa de intrare în Bazar, desfiinţată din 20103.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei