Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 apr 2009 - Anul XIV, nr. 93 (4079)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probleme

Traficul din mai multe zone ale Sucevei, aproape blocat de maşinile parcate la întâmplare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Traficul foarte aglomerat din municipiul Suceava, inevitabil pe fondul creşterii substanţiale, de la an la an, a numărului de maşini, este îngreunat şi mai mult de autoturismele parcate la întâmplare de şoferi. Deşi este evident că locurile de parcare sunt insuficiente, unii conducători auto nu fac nici cel mai mic efort pentru a staţiona în aşa fel încât să nu jeneze circulaţia, condiţii în care traficul aproape de blochează. Prin acţiunile intense din ultimii ani,  poliţiştii au reuşit să rezolve această problemă doar parţial, în anumite zone, în timp ce pe alte străzi situaţia a rămas la fel de gravă.

 

Străzile unde se înregistrează cele mai multe probleme

Conform statisticilor Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, în primele trei luni ale acestui an, în municipiul Suceava au fost aplicate 403 sancţiuni contravenţionale pentru opriri sau staţionări neregulamentare. Poliţiştii subliniază că aceste amenzi vizează doar şoferii care încurcă traficul prin parcările lor, îngustând benzile de circulaţie sau obturând vizibilitatea în intersecţii ori în zona trecerilor de pietoni.

După cum ne-a declarat comisarul şef Laurenţiu Hermeniuc, şeful Biroului pentru Siguranţa Circulaţiei Rutiere în Mediul Urban, cele mai multe probleme în ceea ce priveşte parcările neregulamentare se înregistrează pe strada Mărăşeşti, mai ales în preajma staţiei nou apărute, în zona Primăriei şi pe strada Ştefan cel Mare.

Şi alte sectoare de drum secundare aproape că se blochează din cauza maşinilor lăsate la întâmplare. Ca exemple în acest sens putem aminti de porţiunea de drum de la ieşirea de pe strada Leca Morariu spre strada Universităţii sau de strada Vasile Bumbac, care trece prin faţa Finanţelor.

Deşi numărul sancţiunilor contravenţionale a fost ridicat şi în anii precedenţi, în aceste zone problemele continuă să fie mari. Ca un exemplu pozitiv, poliţiştii amintesc de zona Orizont din cartierul Burdujeni, unde, după mutarea trecerii de pietoni şi acţionarea intensă în zonă, parcările neregulamentare sunt foarte rare.

 

Amenzile pentru parcări neregulamentare, piperate

Conform legislaţiei rutiere, pentru oprire neregulamentară se aplică o amendă din clasa a II-a de sancţiuni, adică patru sau cinci puncte amendă, de unde rezultă o sancţiune contravenţională cuprinsă între 240 de lei şi 300 de lei. Şoferii au posibilitatea să plătească doar 120 de lei dacă achită amenda în 48 de ore.

Poliţiştii fotografiază maşinile parcate neregulamentar, pentru ca procesele verbale de sancţionare să nu poată fi contestate, după care, dacă şoferul nu este în zonă, lasă o înştiinţare pe parbrizul maşinii. Dacă cel în cauză nu se prezintă la Serviciul Poliţiei Rutiere Suceava, aşa cum este invitat în înştiinţarea lăsată pe parbriz, primeşte amenda acasă, în plic.

Conform celor mai recente statistici, numărul maşinilor din judeţul Suceava este de aproape patru ori mai mare decât al celor care existau în 1990, aglomeraţia cea mai mare înregistrându-se în municipiul reşedinţă de judeţ.

Un studiu de trafic privind soluţiile ce trebuie adoptate pentru fluidizarea traficului din Suceava, realizat recent, şi care urmează să fie pus în practică în scurt timp, vizează ca prioritate şi amenajarea de noi locuri de parcare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traficul din mai multe zone ale Sucevei, aproape blocat de maşinile parcate la întâmplare .
 Vizualizări articol: 2297 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Traficul din mai multe zone ale Sucevei, aproape blocat de maşinile parcate la întâmplare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pt politicienii/conducerea de carton : trimis de
(24 apr 2009, 17:02:06
sa fie construite parcari, pt ca mai apoi masinile sa aiba locul lor.

hipermarket-uri stiti sa ridicati; si sensuri giratorii, da' o parcare nu faceti. ca doar o inchiriati si va scoateti banii in 10-15 ani. dar voi v-ati obisnuit cu tunuri de unde scoateti banu' la 2-3 luni.
2.   Lege noua trimis de
(24 apr 2009, 22:16:08
Sa se dea o lege prin care soferii sa fie obligati sa-si parcheze masinile doar pe partea dreapta a strazii pe un singur sens de circulatie ca in America.
3.   Sarit-ar legea trimis de
(25 apr 2009, 00:35:10
Dar nu mai bine se da o lege in care se interzice sa iti mai parchezi masina ca si asa nu ai unde. Daca parchezi langa bordura incurci traficul daca parchezi pe trotuar incurci pietonii care incurca traficul. Ori cum o dai se intampla acelasi lucru se duce p***ii de suflet tot traficul.

Dar in loc sa gasim solutii la probleme de grabim sa inventam legi pentru a mari bugetele autoritatilor pentru a putea ulterior sa achizitioneze oua si pavele.

Dar mai bine facem o lege sa ii amendam pe cei care blocheaza traficul si mai sunt si platiti din bani publici.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei