Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 apr 2009 - Anul XIV, nr. 93 (4079)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Programe eşuate

Şomerii din judeţ angajaţi în străinătate, număraţi pe degete

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Şomerii din judeţ care s-au angajat în străinătate în ultimele luni prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, instituţie care derulează programe de încadrare în muncă peste hotare, sunt în număr foarte mic, nesemnificativ în condiţiile în care la nivelul judeţului, în ultimele luni, s-a înregistrat un val de concedieri.

Deşi ofertele de locuri de muncă în mai multe ţări din Uniunea Europeană au fost intens promovate de AJOFM Suceava, rezultatele au fost slabe. De la începutul lunii decembrie a anului trecut, când a debutat perioada de concedieri masive în judeţ, şi până în luna martie a acestui an doar nouă suceveni au fost acceptaţi la un loc de muncă de un angajator străin, după ce au apelat la AJOFM.

La o selecţie pentru locuri de muncă în agricultură în Spania, organizată la Buzău, au fost acceptaţi cinci suceveni, un alt sucevean a fost încadrat pe un post de culegător de fructe în Danemarca, o persoană cu calificarea de asistent medical a primit aprobare pentru o stagiatură în Elveţia, în timp ce alte două persoane au primit contracte de muncă sezoniere în Germania, pe posturi de expozanţi în mari magazine. Lista puţinelor încadrări în muncă peste hotare se încheie cu doi suceveni care şi-au depus candidaturile pentru locuri de muncă în Franţa, aşteptând finalizarea procedurilor.

„Solicitanţi au fost foarte mulţi, dar, din păcate, foarte puţini au obţinut contracte. Pe de o parte, sucevenii nu au fost mulţumiţi de perioada prea scurtă a contractelor, iar pe de altă parte mulţi dintre ei au renunţat pentru că nu cunoşteau limba din ţara respectivă. În aproape toate ofertele, angajatorii cer astfel de cunoştinţe, măcar de nivel minim, iar această condiţie îi face pe mulţi să refuze din start. Nu în ultimul rând, şi ofertele au scăzut pe fondul crizei economice”, a explicat Anca Capverde, purtătorul de cuvânt al AJOFM Suceava.

De la finele lunii decembrie a anului trecut şi până zilele trecute, nu mai puţin de 6.404 angajaţi din judeţ au rămas fără locuri de muncă, rata şomajului crescând, la finele lunii trecute, până la 5,15%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şomerii din judeţ angajaţi în străinătate, număraţi pe degete.
 Vizualizări articol: 1378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şomerii din judeţ angajaţi în străinătate, număraţi pe degete0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei