Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 apr 2009 - Anul XIV, nr. 93 (4079)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc susţine un teledon la Bucureşti destinat italienilor afectaţi de seism, pentru imaginea României

Vineri, 24 Aprilie 2009 (17:48:52)
Premierul Boc susţine organizarea la Bucureşti a unui teledon pentru sprijinirea italienilor care şi-au pierdut casele în urma cutremurului înregistrat în urmă cu două săptămâni, în oraşul L’Aquila, declarând că Guvernul se va implica pentru ca identitatea românilor să fie precpeută corect în Italia

Şeful Guvernului s-a întâlnit, vineri, cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti în Italia, printre care şi Ramona Bădescu, şi a asigurat că vor fi făcute toate demersurile pe linie politico-diplomatică, dar şi pe linie educaţională, de muncă şi afaceri sociale, pentru ca cetăţenii români aflaţi în Italia să primească sprijinul de care au nevoie.

"Şeful Executivului i-a asigurat pe cei prezenţi de tot sprijinul pe care Guvernul îl poate oferi pentru ca identitatea poporului român să fie percepută corect în Italia. În acest sens, premierul a considerat că este binevenită propunerea consilierului onorific al primarului Romei pentru comunitatea românească, Ramona Bădescu, de a se organiza la Bucureşti un teledon cu scopul de a-i ajuta pe italienii care şi-au pierdut casele în urma cutremurului din 6 aprilie, din oraşul L’Aquila", se arată într-un comunicat al Guvernului.

El a arătat totodată că Guvernul va pune la dispozţie în acest an 100 de locuri în taberele de odihnă din ţară pentru elevii români din Italia.

"Trebuie să ne susţinem reciproc oriunde am fi în lume. Pentru toţi a fost greu să facem faţă provocărilor legate de imagine şi m-am bucurat să văd că aţi promovat în media evenimente de calitate şi personalităţi ale ţării noastre”, a spus Boc în cadrul întâlnirii.

Premierul a amintit în acelaşi timp că respectarea legislaţiei statului italian este o condiţie obligatorie pentru ca membrii comunităţii româneşti să se integreze cât mai bine în societate şi a fi respectaţi de către italieni.

El a menţionat rolul important al Bisericii Ortodoxe Române în păstrarea şi promovarea identităţii româneşti, arătând că statul român a contribuit cu sume consistente la achiziţionarea terenului şi clădirii care găzduieşte Episcopia Ortodoxă Română din Italia.

Un seism de 5,8 grade pe scara Richter s-a produs în 6 aprilie, în Italia, şi s-a soldat cu circa 300 de morţi, iar aproape 58.000 de persoane au rămas fără adăpost, 34.000 dintre acestea fiind cazate în corturi şi altele în hoteluri sau la rude.

Doar circa 55% dintre cele 10.500 de locuinţe şi clădiri expertizate după producerea cutremurului au fost declarate locuibile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc susţine un teledon la Bucureşti destinat italienilor afectaţi de seism, pentru imaginea României.
 Vizualizări articol: 448 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc susţine un teledon la Bucureşti destinat italienilor afectaţi de seism, pentru imaginea României0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei