Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 apr 2009 - Anul XIV, nr. 93 (4079)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Campanie de imunizare

520 de copii din 21 de localităţi izolate sau cu romi, vaccinaţi gratuit împotriva bolilor infecţioase

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Sub egida Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în cadrul Săptămânii europene a vaccinării, în perioada 27 – 30 aprilie, 520 de copii din 21 de localităţi sucevene izolate sau comunităţi de romi vor fi imunizaţi suplimentar împotriva poliomielitei, a difteriei şi tetanosului. Aşa au anunţat ieri, în conferinţă de presă, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, care au subliniat că dozele de vaccin necesare pentru derularea acestei acţiuni au fost deja repartizate în zonele vizate.

Potrivit responsabililor instituţiei, acţiunea vizează copiii până în 7 ani din localităţile în care vaccinarea a fost deficitară, adică s-a făcut într-un procent mai mic de 95%, dintre care nouă din teritoriul Suceava, şapte din Rădăuţi, patru din Gura Humorului şi una din teritoriul Câmpulung Moldovenesc.

 

Dr. Ana Şfaiţer: „În fiecare an, vaccinarea salvează 300 de milioane de vieţi”

În aceste zone, 294 de copii vor primi câte o doză de vaccin antipoliomielitic, indiferent dacă anterior au mai fost sau nu vaccinaţi, în timp ce 226 de copii, care au mai puţin de cinci doze în antecedente, vor fi vaccinaţi împotriva tetanosului şi a difteriei. 

“Recomandăm vaccinarea şi la copiii înscrişi la medicul de familie şi la cei neînscrişi, pentru că e cea mai bună, rapidă, eficientă şi ieftină armă de luptă împotriva îmbolnăvirilor. Vaccinarea reduce numărul surselor de infecţie şi este şi cea mai sigură datorită numărului mic de reacţii adverse şi de contraindicaţii. În fiecare an, vaccinarea salvează 300 de milioane de vieţi. Deci, vaccinaţi-vă în perioada 27-30 aprilie”, a spus dr. Ana Şfaiţer, şefa Compartimentului de Epidemiologie din cadrul DSP Suceava.

Ea a adăugat că medicii de familie din zonele menţionate au fost deja instruiţi cu privire la ceea ce au de făcut, în timp ce cei 10 mediatori pentru romi existenţi în judeţ, alături de cadrele medicale, vor informa populaţia despre importanţa vaccinării.

 

Dr. Alexandru Lăzăreanu: “E mai uşor să previi decât să tratezi”

De menţionat că este al treilea an consecutiv în care DSP desfăşoară o asemenea campanie, al cărei slogan este “Să prevenim, să protejăm, să vaccinăm”, şi care îşi propune în primul rând să conştientizeze populaţia cu privire la importanţa vaccinării, să îmbunătăţească serviciile de vaccinare, să crească numărul de copii vaccinaţi, să favorizeze comunicarea în comunităţile de romi sau greu accesibile.

“E mai uşor să previi decât să tratezi. Eu recomand absolut orice vaccinare, pentru că peste tot unde s-a apelat la imunizare procentul îmbolnăvirilor a fost extrem de mic”, a completat dr. Alexandru Lăzăreanu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 520 de copii din 21 de localităţi izolate sau cu romi, vaccinaţi gratuit împotriva bolilor infecţioase.
 Vizualizări articol: 622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
520 de copii din 21 de localităţi izolate sau cu romi, vaccinaţi gratuit împotriva bolilor infecţioase5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei