Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 apr 2009 - Anul XIV, nr. 89 (4075)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Condiţii

Piste pentru biciclişti, pe principalele străzi ale Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
De-a lungul principalelor artere de circulaţie ale Sucevei vor fi trasate piste pentru biciclişti, la fel ca în majoritatea oraşelor europene.

Primul pas a fost deja făcut, prin marcarea unei piste de biciclete pe o laterală a bulevardului 1 Decembrie 1918. Lucrarea va fi continuată pe bulevardul 1 Mai, apoi pe Ştefan cel Mare, Ana Ipătescu şi Calea Unirii, până la staţia de autobuze de la Orizont.

Asemenea piste pentru biciclişti vor fi amenajate şi pe o altă rută – strada Nicolae Bălcescu, Mihai Eminescu, Mărăşti, de-a lungul bulevardului George Enescu, dar şi pe Calea Obcinilor.

Viceprimarul Lucian Harşovschi a spus că realizarea acestor piste pentru biciclete nu este doar o cerinţă a Uniunii Europene, ci şi un mod de a încuraja populaţia să folosească acest mijloc de transport ecologic şi să facă sport.

“Va fi puţin mai greu până când oamenii vor învăţa să nu mai circule şi pe banda alocată bicicliştilor. Cel puţin acum, la început, am văzut că nu se fereau deloc să circule pe zona delimitată, dar după ce vor începe să apară biciclişti care să circule pe acolo, vor învăţa să se respecte reciproc”, a declarat Harşovschi.

În lipsa unor spaţii mai mari pentru amenajarea acestor piste de biciclişti, marcajele au fost făcute pe trotuarele recent modernizare, prin montarea de pavele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Piste pentru biciclişti, pe principalele străzi ale Sucevei.
 Vizualizări articol: 841 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Piste pentru biciclişti, pe principalele străzi ale Sucevei3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Edililor si nu numai trimis de
(17 apr 2009, 12:15:36
bicicletele sa aiba clacson si far si sa circule cu restrictie de viteza daca nu sa fie confiscate pe loc de catre comunitarii care pazesc porumbeii!
2.   Revolutionar in ue trimis de
(17 apr 2009, 12:24:01
daca tot s-au trasat piste pe trotuare iar masinile stau parcate pe alte trotuare, poate ar fi genial sa se traseze trotuare pe mijlocul arterelor de circulatie sau pe scuaruri...!
2.1  RE: Revolutionar in ue trimis de
(17 apr 2009, 14:30:46
unde bati ERSILIA ? ce nu-ti convine ?
2.2  RE: Revolutionar in ue trimis de
(17 apr 2009, 15:11:42
era un cantec cu zaraza!
2.3  RE: Revolutionar in ue trimis de
(17 apr 2009, 15:12:35
era un cantec cu zaraza!
3.   ... trimis de
(17 apr 2009, 21:36:59
Le-au pus ca sa fie puse. Exact ca la noi, la romani. Pe sub copaci, pe mijlocul trotoarelor, intrerupte (vezi statiile de autobuze), chiar periculoase pe unele portiuni, respectivele piste pentru biciclisti ne arata incompetenta crasa a edililor nostri.

Imi este frica sa mai merg cu masina pe banda 1 pentru ca era sa-mi cada un copil in fata (exista o portiune unde nu exista nimic intre strada si trotuar. Exact pe acolo au pus inconstientii pista pentru biciclete. Nu s-au gandit ca pot foarte usor ajunge copii pe carosabil, mai ales cei care se dau cu rolele).
3.1  RE: ... trimis de
(18 apr 2009, 00:04:38
ALEXX,te inteleg la partea in care spui ca a fost trasata linia de demarcatie ca sa fie facuta (sunt cazuri si in alte tari),dar tu ca sofer trebuie sa fii atent in orice imprejurare. ce-i drept e frustrant cand vezi ca e facuta aiurea demarcatia. la soferie insa trebuie sa dam dovada de foarte mult curaj,efectiv iti risti libertatea din cauza altora.in rest ideea demarcarii e fffff buna.trebuie sa ne gandim si la ceilalti,dar poate se vor gandi si ceilalti la noi,cei de la volan,zic bine,nu? va veni si vremea noastra.trebuie sa constientizam ca e greu,dar macar speram ca totul merge spre mai bine.:)
3.2  RE: ... trimis de
(18 apr 2009, 12:55:27
Normal ca sunt atent cand conduc.

Problema e ca sunt copii care chiar nu se prea gandesc la ce se poate intampla daca ies accidental de pe respectiva pista si ajung pe strada.

Normal ar fi fost ca la chestia asta sa se gandeasca cei care au trasat pista chiar langa trotuar fara a avea nici o protectie. Sa fi pus un gardut ceva.

Orice sofer este atent, mergi cu viteza mica, incetinesti cand vezi un copil care merge cu bicicleta sau pe role, dar pe langa asta mai trebuie sa te si uiti in oglinzi, mai trebuie sa feresti si gropi, mai trebuie sa fii atent si la semafoare... cu timpul capeti experienta, dar ce te faci daca este un incepator la volan, stiut fiind faptul ca asestia merg de obicei pe banda 1.

S-a gandit cineva la aspectul asta ??? nu cred. Ei pur si simplu au marcat pista pentru biciclete, si... Dumnezeu cu mila.

Repet, treaba facuta "made in Romania"

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei