Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 apr 2009 - Anul XIV, nr. 89 (4075)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De Paşte

Ou tradiţional şi în centrul Fălticeniului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Începând de joi, în centrul municipiului Fălticeni a fost amplasat un ou care îmbină elemente decorative tradiţionale judeţului Suceava. Oul, cu o înălţime de 120 de centimetri şi o greutate de 78 de kilograme, a fost realizat de către angajaţii Serviciului de Utilităţi Publice al Primăriei municipiului Fălticeni, sub coordonarea inginerului Ghiorghiţă Pascaru. Pentru confecţionarea oului a fost folosit polistiren armat, pe care au fost aplicate mai multe straturi de glet pentru protecţie împotriva umezelii.

Pictura de pe ou, constând în elemente tradiţionale simbolizând viaţa, moartea, eternitatea, iubirea, cunoaşterea, a fost realizată de către artistul plastic Gabrel Baban. Pictura, realizată cu vopsele speciale care să reziste la radiaţiile solare şi ultraviolete, a fost acoperită cu un strat de lac special de protecţie.

Oul este expus într-un car de lemn vechi de aproape 50 de ani umplut cu fân şi flori şi a devenit deja atracţia localnicilor sau a celor aflaţi în tranzit, fiind locul preferat pentru fotografii.

 

Drumul European E 85, reparat

Gropile cu care erau obişnuiţi şoferii care traversau municipiul Fălticeni spre mănăstirile din Bucovina au dispărut după ce administraţia locală, împreună cu o societate specializată, a reparat toate găurile din partea carosabilă a Drumului European E 85, care tranzitează municipiul pe o distanţă de mai bine de şase kilometri. Şi cele două sensuri giratorii de la ieşirea din oraş spre Roman, care constituiau o capcană pentru şoferi, au fost reamenajate şi asfaltate.

După sărbătorile Pascale sunt programate a intra în reparaţii şi alte artere de circulaţie, iar începând cu luna iunie, 13 străzi din municipiu vor fi reabilitate în totalitate cu fonduri europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ou tradiţional şi în centrul Fălticeniului.
 Vizualizări articol: 744 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ou tradiţional şi în centrul Fălticeniului5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gropi??????? trimis de
(17 apr 2009, 21:50:48
daca aia numiti voi reparatii................!!!!! imi vine sa borasc!!!!!!!!!!
2.   IONION CEL BORATOR trimis de
(17 apr 2009, 22:54:05
IoaneIoane, bine ar fi daca ai putea sa borasti in toate gropile, dar teama imi este ca materia ta cenusie nu ar umple nici macar un centimetru cub!
3.   XVIII.IV.MMIX trimis de
(18 apr 2009, 10:55:16
oul de la falticeni arata mai bine, cel putin in poza. arata mai "incondeiat" . chiar daca e mai mic fata de ala de la suceava.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei