Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 apr 2009 - Anul XIV, nr. 89 (4075)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reţetă de Paşti - Pască cu brânză

Ingrediente: 250 g făină, 150 g zahăr, 80 g unt, 1 ou, 1 gălbenuş, 1 vârf de cuţit de sare, făină pentru frământat.

Umplutură: 3 ouă, 600 g brânză de vacă nu prea grasă, 50 g unt, 150 g zahăr, 200 g smântână, 1 lingură praf de copt, zahăr pudră.


Mod de preparare:

Se amestecă făina, zahărul, untul, oul, gălbenuşul de ou şi sarea, frământându-se repede, până se obţine un aluat omogen. Se înveleşte într-o foaie de plastic şi se pune o oră la frigider.

Două treimi din aluat se întind cu sucitorul pe tabla de prăjitură, presărată cu făină şi se aşează apoi pe fundul unei forme rotunde, cu diametrul de 26 cm. Aluatul rămas se întinde pe marginea formei, de jur-împrejur.

Umplutura:

Se despart ouăle. Se pune brânza de vaci să se scurgă pe o sită. Se amestecă bine untul, zahărul şi gălbenuşul de ou, până când zahărul se dizolvă complet. Se combină cu brânza scursă, smântâna şi praful de copt. Se bat albuşurile spumă şi se introduc şi ele în compoziţie.
Se întinde amestecul de brânză de vacă peste aluatul din formă. Se bagă la cuptor şi se coace circa 45-50 de minute, la treapta a treia a aragazului. După ce pasca e gata, se stinge cuptorul, dar prăjitura se mai lasă înăuntru încă zece minute.
Se scoate afară şi se lasă să se răcească în formă, aşezată pe un grătar. Înainte de a se servi, se pudrează cu zahăr praf.

Timp de preparare: 1 h 30 min.

(www.eculinar.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţetă de Paşti - Pască cu brânză.
 Vizualizări articol: 1314 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţetă de Paşti - Pască cu brânză0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei