Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 apr 2009 - Anul XIV, nr. 85 (4071)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Curăţenie şi împăduriri

Acţiuni de ecologizare în tot judeţul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Peste o sută de elevi de la Şcoala „Petru Muşat” Siret au participat la o amplă acţiune de ecologizare a oraşului. Dorinţa de a câştiga „Steagul verde”, prin proiectul „Eco-şcoala”, a condus la iniţierea mai multor activităţi cu caracter ecologic, cum ar fi expoziţii cu produse realizate din materiale reciclabile, colectare de deşeuri refolosibile, parade de costume eco şi, nu în ultimul rând, activităţi de ecologizare în perimetrul oraşului.

Proiectul coordonat de profesorii Dumitru Băncescu şi Lăcrămioara Rotaru- Anghelescu a prevăzut, în această perioadă, o nouă acţiune de colectare a gunoaielor. În întâmpinarea dorinţei elevilor de a crea un oraş mai curat, au venit membrii Clubului Lion Rădăuţi care, prin intermediul profesoarelor Emilia Lucaci şi Liliana Mocrei – directorii unităţii şcolare, au sponsorizat activitatea. Membrii clubului au asigurat echipamentul necesar (mănuşi, saci menajeri etc.) şi au premiat elevii implicaţi, oferindu-le tricouri şi diplome.

Zonele vizate spre a fi ecologizate au fost identificate împreună cu Primăria oraşului Siret, instituţia fiind cea care a pus la dispoziţie maşini şi personal pentru transportul deşeurilor colectate. Elevii participanţi la acţiunile de ecologizare au fost îndrumaţi de profesorii care coordonează proiectul,  împreună cu profesorul Ionel Dobrincu, învăţătoarele Otilia Maţner şi Laura Hrehorciuc. Pentru a sensibiliza membrii comunităţii cu privire la problematica ecologică a zonei, cei mici au realizat şi distribuit fluturaşi cu mesaje „Eco”.

 

O sută de puieţi şi 300 de fire de flori, plantate la Dumbrăveni

Elevii Grupului Şcolar Dumbrăveni, însoţiţi de cadrele didactice, au organizat, vineri, 10 aprilie, o acţiune de împădurire a localităţii. Cu sprijinul Direcţiei Silvice Suceava, elevii au plantat peste o sută de puieţi de paltin, salcâm şi cireş în curtea şcolii şi în parcul din centrul localităţii, marcând în acest fel „Luna pădurii”.

Cu sprijinul magazinului „Baumax” – Suceava, prin implicarea directă a directorului Emil Codreanu, voluntarii Grupului Şcolar au plantat 300 fire de flori din speciile viola, bellis, panseluţe şi garofiţe pe peluzele din faţa şcolii. Activităţile derulate de elevii din Dumbrăveni fac parte din planul de acţiune al proiectului „Eco-Şcoala” şi din programul activităţilor extracurriculare.

La acţiune a participat şi un reprezentant al Agenţiei pentru Protecţia Mediului – Suceava. Directorul Grupului Şcolar Dumbrăveni, profesorul inginer Neculai Ovidiu Spiridon, s-a declarat mulţumit de „promptitudinea de care elevii noştri dau dovadă atunci când li se solicită sprijinul, mai ales că o activitate de ecologizare s-a mai realizat şi în toamna anului precedent”.

Profesorul Mihai Harasim, directorul adjunct al Grupului Şcolar Dumbrăveni, a spus în completare că „prin aceste activităţi, elevii dau dovadă de spirit civic şi demonstrează că au înţeles necesitatea păstrării unui mediu curat”.

 

Peste o mie de voluntari, angrenaţi în igienizarea comunei Udeşti

Timp de două zile, joi şi vineri, comuna Udeşti a intrat într-un proces de igienizare generală, la care au luat parte peste o mie voluntari, copii şi adulţi.

Iniţiativa acestei acţiuni i-a aparţinut primarului comunei Udeşti, Săvel Viorel Botezatu, care, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, a reuşit să „primenească” cele 11 sate care aparţin de comuna Udeşti.

Voluntarii au adunat toate peturile, au curăţat şanţurile, au vopsit pomii, au măturat trotuarele, într-un cuvânt, s-au pregătit cu se cuvine pentru Sărbătorile de Paşti.

 

4.000 de puieţi, plantaţi de elevii Şcolii de Arte şi Meserii Păltinoasa

Elevii claselor a IV-a A, a IX-a şi a X-a de la Şcoala de Arte şi Meserii Păltinoasa au plantat, în zilele de 8 şi 9 aprilie, peste 4.000 de puieţi, în apropierea localităţii Păltinoasa. Ei au fost însoţiţi de învăţătoarea Elisabeta Manolache, profesoarele Silvia Adomniţei, Georgeta Zaiţi, Marcela Mateş şi Maria Brăteanu, directoarea şcolii. Acţiunea de împădurire face parte din programul activităţilor Proiectului Internaţional ECO-ŞCOALA, precum şi din programul local de reactivare a „aurului verde”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acţiuni de ecologizare în tot judeţul.
 Vizualizări articol: 2405 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acţiuni de ecologizare în tot judeţul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei