Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 apr 2009 - Anul XIV, nr. 85 (4071)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Situaţie

Şeful DSP Suceava vrea controale regulate în unităţile de alimentaţie publică din autogările şi gările sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, l-a avertizat pe secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, dr. Cristian Irimie, de lipsa controalelor în chioşcurile, magazinele, barurile şi restaurantele din autogările şi gările din judeţ şi a solicitat schimbarea urgentă a legislaţiei în domeniu.

„Autogările şi gările ţin de Ministerul Transporturilor, iar noi nu avem drept de control în aceste unităţi. Totuşi, dacă apare o toxiinfecţie alimentară sau o altă problemă de sănătate publică, populaţia ni se adresează nouă, iar noi suntem cei care trebuie să dăm răspunsul. În aceste condiţii, am cerut să se clarifice legislaţia, pentru că unii autorizează, însă nimeni nu controlează”, a explicat Lăzăreanu.

 

Probleme „dezastruoase” la capitolul igienă sanitară

El a arătat că inspectorii din subordine i-au atras atenţia asupra faptului că în chioşcurile, magazinele, barurile şi restaurantele din autogările şi gările sucevene sunt probleme „dezastruoase” la capitolul igienă sanitară şi şi-a manifestat încrederea că se va găsi o formulă care să permită cât mai repede verificarea acestor unităţi.

„Cei din sectorul public sunt controlaţi, dar nu şi cei din gări şi autogări, ceea ce nu mi se pare corect. Am înţeles că, de exemplu, la Fălticeni, autogara s-a privatizat, deci nu mai aparţine de Ministerul Transporturilor, dar acesta îi autorizează şi, ca atare, ar trebui să-i controleze. Acest lucru nu se întâmplă, însă, fiindcă, din câte mi s-a spus, Ministerul Transporturilor nu are organe de control. Cred că trebuie aplicată o legislaţie unitară, iar controlul să fie ţintit, pe obiective. Acolo unde se găsesc neajunsuri să fie date termene de remediere, sancţiuni sau dispoziţie de închidere, fiindcă nu putem să ne jucăm cu sănătatea populaţiei din judeţ”, a punctat şeful DSP Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful DSP Suceava vrea controale regulate în unităţile de alimentaţie publică din autogările şi gările sucevene.
 Vizualizări articol: 802 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şeful DSP Suceava vrea controale regulate în unităţile de alimentaţie publică din autogările şi gările sucevene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei