Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 apr 2009 - Anul XIV, nr. 80 (4066)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă poliţie

Primarul din Vicovu de Jos, cercetat pentru instigare la distrugere şi tulburare de posesie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Primarul comunei Vicovu de Jos, Constantin Mutescu, este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la distrugere şi tulburare de posesie, după ce culturile agricole a zeci de oameni din comuna Voitinel au fost distruse, iar din primele cercetări efectuate de Poliţia municipiului Rădăuţi rezultă că acţiunea a fost pusă la cale de edil.

Tot scandalul a plecat de la un litigiu pentru o suprafaţă de 18 hectare de teren agricol, aflată pe teritoriul comunei Voitinel,  părţile implicate fiind Primăria din localitate şi Primăria din Vicovu de Jos.

 

Culturi de grâu şi secară, arate cu tractoarele 

„Vinerea trecută, oamenii care au teren arendat pe această suprafaţă mi-au semnalat că pe ogor a intrat un tractor cu plug şi a arat, deşi mulţi dintre ei aveau însămânţate culturi de grâu şi secară de toamnă. Am sesizat poliţia, iar tractoristul care a intrat pe teren a spus că a fost trimis de primarul din Vicovu de Jos. Sâmbătă noapte, în zonă au mai venit alte trei tractoare, care au arat toată suprafaţa de teren”, ne-a declarat Maria Pleşca, primarul comunei Voitinel.

Aceasta spune că Primăria din Vicovu de Jos nu a avut niciodată acte de proprietate pe acest teren, arogându-şi ilegal dreptul asupra suprafeţei ani de zile, şi aşteaptă ca organele competente să ia măsuri cu privire la acest abuz.

„Şi mai grav este că, fără să aibă acte de proprietate, primăria din Vicovu de Jos a arendat parcele de pe această suprafaţă. În acest sens am trimis sesizări la Consiliul Judeţean şi la Prefectură”, a precizat Maria Pleşca.

Până ieri, 23 dintre localnicii din Voitinel depuseseră plângeri penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.      

 

Susţine că a acţionat legal, deşi recunoaşte că nu are act de proprietate      

Primarul acuzat, Constantin Mutescu, susţine că terenul a aparţinut în urmă cu zeci de ani oamenilor din Vicovu de Jos, iar după Revoluţie acesta a fost preluat de administraţia locală, în urma unui acord cu Primăria Gălăneşti, comună care includea la acea vreme şi localitatea Voitinel.

„Oamenii din Voitinel nu au plătit arendă la noi la primărie de ani de zile, ţin terenul ilegal. În februarie 2009, printr-o hotărâre de Consiliu Local, am arendat o suprafaţă de 12 hectare unei persoane fizice. Această persoană a trimis acolo tractoarele pentru a ara şi a-şi pregăti terenul pentru activitatea sa. Vreo 20 de săteni, în frunte cu doamna primar, au făcut scandal, abia apoi am ajuns şi eu acolo ca să lămurim lucrurile. Nu am făcut nimic ilegal”, susţine edilul.

Acesta recunoaşte că primăria nu are titlu de proprietate pe acea suprafaţă, şi se bazează doar pe faptul că terenul apare în inventarul primăriei. Lipsa actelor, susţine Constantin Mutescu, reprezintă o neglijenţă a vechii administraţii a comunei.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Vicovu de Jos, cercetat pentru instigare la distrugere şi tulburare de posesie .
 Vizualizări articol: 890 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Primarul din Vicovu de Jos, cercetat pentru instigare la distrugere şi tulburare de posesie1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei