Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 apr 2009 - Anul XIV, nr. 80 (4066)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Licitaţia de privatizare a Termica va fi reluată luna aceasta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Licitaţia de privatizare a societăţii de termoficare a Sucevei va fi reluată în câteva zile, termenul limită pentru aflarea unui rezultat final fiind data de 15 mai 2009.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a prezentat aleşilor locali situaţia actuală a procesului de privatizare, eşuat din lipsă de ofertanţi, cerându-le să mai facă o încercare, printr-o nouă licitaţie, desfăşurată în aceleaşi condiţii ca şi prima.

În continuare, preţul de pornire a licitaţiei de privatizare a Termica Suceava rămâne 18,3 milioane de euro, cei care o vor cumpăra trebuie să facă o investiţie de minim 35 de milioane de euro, iar energia termică livrată populaţiei trebuie să fie cu 30% mai ieftină decât în prezent.

Investitorii vor trebuie să acopere datorii de aproape 860 de miliarde de lei vechi, ale Primăriei Suceava către Termica, dar şi să preia creditele luate de Termica, de 11,7 milioane de euro.

 

Cazanele cu abur, soluţia de rezervă a Sucevei

Majoritatea aleşilor locali nu au avut nimic de obiectat referitor la reluarea licitaţiei, cu excepţia lui Ovidiu Donţu, care a atras atenţia asupra unui aspect mai delicat, referitor la scoaterea la vânzare şi a soluţiei de rezervă – cazanele de abur, cu funcţionare pe gaz metan.

“Propun retragerea din patrimoniul Termica a cazanelor de aburi din spatele Ambro –  CAF-urile şi tot ce înseamnă soluţie de rezervă pentru furnizarea de energie termică populaţiei. E bine să ne luăm şi noi această măsură de siguranţă, în cazul în care Termica este preluată de o firmă mai mică, cu insuficiente resurse financiare, care ar duce la blocarea procedurii de privatizare. Aceasta ar fi supapa noastră de ieşire, dar în prezent aceste CAF-uri fac parte din documentaţia de privatizare”, a declarat Ovidiu Donţu.

Răspunsul primarului la această problemă a fost că procesul de privatizare nu are cum să fie blocat, etapele fiind clar stabilite în caietul de sarcini, încât nerespectarea unui termen ar duce la rezilierea contractului.

Reluarea licitaţiei de privatizare a fost votată cu 17 voturi pentru, unul contra şi patru abţineri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Licitaţia de privatizare a Termica va fi reluată luna aceasta.
 Vizualizări articol: 713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Licitaţia de privatizare a Termica va fi reluată luna aceasta0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei