Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 apr 2009 - Anul XIV, nr. 80 (4066)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţii

Legea gazelor ar putea fi modificată, pentru deblocarea proiectului „Utilităţi şi mediu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Consiliul Judeţean şi Prefectura Suceava au înaintat Guvernului un proiect de Ordonanţă de Urgenţă în vederea modificării Legii gazelor, astfel încât conductele de gaze naturale construite prin proiectul „Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene” să poată fi transferate contra cost către Ministerul Economiei, prin Agenţia Naţională de Resurse Minerale.

Vicepreşedintele CJ Suceava Daniel Cadariu a precizat că în forma actuală, Legea gazelor nu dă posibilitatea administraţiei judeţene să recupereze investiţiile în conductele de gaze construite cu sume din creditul contractat pentru realizarea proiectului „Utilităţi şi mediu”.

În acelaşi timp, Cadariu a precizat că CJ Suceava va promova şi un proiect de Hotărâre de Guvern prin care investiţiile în conductele de gaze naturale să fie transferate în domeniul public al statului şi în administrarea Agenţiei Naţionale de Resurse Minerale, astfel încât administraţia judeţeană şi primăriile implicate în proiect să recupereze sumele care au fost cheltuite din credit din dividendele pe care compania care va prelua conductele, Transgaz, le va datora statului.

„Din discuţiile avute la Bucureşti, reprezentanţii companiei Transgaz au anunţat că în planul de investiţii pe anul 2009 se vor regăsi şi terminarea lucrărilor de construcţie a conductelor, cu prioritate pe traseul Pojorâta – Vatra Dornei”, a explicat Cadariu.

El a mai adăugat că, în ceea ce priveşte distribuţia de gaze naturale în localităţile din judeţ, CJ Suceava va finaliza în cursul acestei săptămâni studiile de fezabilitate pentru localităţile Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Vama şi Pojorâta, pentru fi trimise la Ministerul Economiei în vederea demarării procedurilor de organizare a licitaţiilor pentru desemnarea firmelor care vor asigura distribuţia.

„Am ales această variantă pentru că încercările de a scoate la pachet distribuţia de gaze naturale, pentru mai multe localităţi, nu au prezentat interes pentru firmele specializate”, a declarat vicepreşedintele CJ Suceava.

 

Primăriile partenere în proiect trebuie să plătească dobânzi de peste trei milioane de euro

Daniel Cadariu a mai spus că, în ceea ce priveşte componenta de termoficare a proiectului  „Utilităţi şi mediu”, oraşele în care au fost realizate investiţii în construcţia de centrale termice vor putea primi fonduri pentru finalizarea lucrărilor prin intermediul programului „Termoficare” derulat de Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Nu în ultimul rând, el a arătat că Ministerul Finanţelor Publice ar putea acorda sume de bani suplimentare pentru cele 61 de primării implicate în proiectul „Utilităţi şi mediu”, în condiţiile în care în luna iulie a.c. acestea trebuie să plătească dobânda aferentă creditului pentru semestrul I al anului 2009.

Cadariu a arătat că cele 61 de primării vor trebui să plătească peste trei milioane de euro.

„Deoarece legea nu permite Ministerului Finanţelor alocarea în mod direct a acestor sume necesare pentru plata dobânzilor, ci doar alocarea de sume pentru funcţionarea autorităţilor locale, cele 61 de primării trebuie să prezinte o documentaţie care să cuprindă bugetul propriu, organigrama şi statele de funcţii. Asta pentru a arăta exact care este necesarul de fonduri pentru a putea funcţiona”, a încheiat Cadariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Legea gazelor ar putea fi modificată, pentru deblocarea proiectului „Utilităţi şi mediu”.
 Vizualizări articol: 820 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Legea gazelor ar putea fi modificată, pentru deblocarea proiectului „Utilităţi şi mediu”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei