Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 mar 2009 - Anul XIV, nr. 73 (4059)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Infrastructură

42 de milioane de lei pentru întreţinerea drumurilor judeţene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Lucrările de modernizare şi întreţinere a drumurilor judeţene din Suceava vor beneficia de o finanţare dublă faţă de cea de anul trecut. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Daniel Cadariu a declarat că din bugetul de 320 de milioane de lei, administraţia judeţeană a alocat 64 de milioane de lei, respectiv 20% din suma totală, pentru drumuri judeţene şi cofinanţări ale proiectelor europene, pentru apă, canalizare, deşeuri etc.

Cadariu a precizat că din aceşti 64 de milioane de lei, o sumă de 42 de milioane de lei va fi folosită pentru întreţinerea şi modernizarea drumurilor judeţene.

„Această sumă reprezintă aproape dublul alocărilor financiare pentru acelaşi domeniu, faţă de anul precedent, când au fost disponibile 23 milioane de lei”, a subliniat Daniel Cadariu.

El a arătat că din suma pentru drumuri, patru milioane de lei au fost alocate pentru investiţii, respectiv drumurile aflate în curs de realizare, Vatra Moldoviţei – Argel, Zvoriştea – Siret şi Mitocu Dragomirnei – Adâncata.

Diferenţa de fonduri va fi folosită pentru realizarea de lucrări de reparaţii curente la reţeaua de drumuri judeţene, balastări, plombări, întreţinerea podurilor, podeţelor şi a şanţurilor, întreţinere drumuri judeţene pe timp de iarnă, covoare asfaltice. „Strategia pe care Consiliul Judeţean Suceava o are în vedere în anul 2009, în ceea ce priveşte drumurile judeţene, presupune reabilitarea integrală a unor tronsoane din drumurile judeţene, în sensul modernizării \'la cheie\' a acestora, fie prin asfaltarea în două straturi, fie prin aplicarea stratului de uzură, acolo unde a fost turnat doar stratul de bază”, a mai spus vicepreşedintele CJ Suceava.

 

Zece drumuri judeţe vor fi reabilitate în totalitate  

Cadariu a precizat că printre drumurile care vor fi modernizate se numără Bilca – Frătăuţi, Bogdăneşti – Rîşca, Voitinel – Gălăneşti, Şaru Dornei – Gura Haitii, Botoşana – Comăneşti şi Ciprian Porumbescu – Drăgoieşti, Gura Humorului  - Capu Câmpului, Ciprian Porumbescu – DN 17 (Obcina), Breaza – Moldova Suliţa, Pârteştii de Sus – Soloneţu Nou, Dolheşti – Preuteşti – Fălticeni.

„Această abordare privind reabilitarea integrală a drumurilor judeţene respectă în totalitate standardele tehnice de calitate şi este perfect justificată, mai ales în perioada de criză. Din păcate, în ultimii ani, din dorinţa de a se da senzaţia că sunt asfaltate cât mai multe dintre drumurile judeţene, s-a aplicat doar stratul de bază, care s-a deteriorat rapid în lipsa stratului de uzură, în special în sezonul rece”, a mai declarat Daniel Cadariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 42 de milioane de lei pentru întreţinerea drumurilor judeţene .
 Vizualizări articol: 835 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
42 de milioane de lei pentru întreţinerea drumurilor judeţene5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei