Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 mar 2009 - Anul XIV, nr. 65 (4051)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Caz încâlcit

S-a sinucis la doar 14 ani, în condiţii misterioase

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Sinucidere cu multe semne de întrebare în comuna Vadu Moldovei. O minoră de numai 14 ani şi-a pus capăt zilelor după ce a băut câteva sute de grame de formol. Fata nu a lăsat în urmă nici un bilet prin care să-şi justifice gestul, dar rudele din partea mamei spun că nu mai suporta umilinţa de a fi abuzată sexual de tată.

 

Totul s-a petrecut miercuri seară, când familia fetei a găsit-o în stare de inconştienţă în locuinţa din Vadu Moldovei. Minora a fost adusă de urgenţă la spitalul din Fălticeni, dar cu toate eforturile medicilor nu a mai putut fi salvată. Medicii legişti au stabilit că fata în vârstă de 14 ani a decedat ca urmare a intoxicării cu formol. Pe corp nu au fost descoperite alte urme de violenţă, aşa că ipoteza unei agresiuni a fost îndepărtată.

Pentru că rudele fetei din partea mamei au avansat şocanta variantă că minora s-a sinucis pentru că nu mai dorea să se culce cu tatăl ei, medicii legişti au examinat şi acest aspect.

Din primele date reiese că minora întreţinuse raporturi sexuale, iar pentru a stabili dacă cel cu care se culcase era tatăl ei au fost prelevate probe ADN care urmează să fie analizate în laboratoarele de specialitate.

 

Era o elevă bună

Elevă în clasa a VII-a la Şcoala din Vadu Moldovei, fata nu a dat semne că vrea să-şi pună capăt zilelor, cel puţin după cum spun colegii şi profesorii.

„Avea note bune la şcoală, nu absenta şi îi plăcea literatura şi scria poezii. Marţi a venit la ore, iar miercuri a absentat. A venit tatăl să ne întrebe dacă ştim ceva, pentru că fata nu a ajuns acasă. Azi dimineaţă (n.r. – ieri) am aflat ce s-a întâmplat”, a mărturisit Gheorghe Ruxandari, profesorul de matematică de la Şcoala din Vadu Moldovei.

 

Sora fetei care s-a sinucis, lăsată să plece acasă

Sora mai mică a fetei care s-a sinucis miercuri seară a suferit un şoc puternic. După ce a fost luată de poliţişti, minora de 12 ani a ajuns la Centrul de Primire Urgenţă din Suceava. Nu a stat decât de la 3 dimineaţa până la primele ore ale zilei de ieri, când, însoţită de poliţişti şi o altă soră mai mare, a fost adusă la sediul Palatului de Justiţie, la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Suceava.

Din informaţiile noastre, fetiţa a povestit că din luna mai a anului trecut, tatăl ei o abuza sexual.

Minora a fost evaluată psihologic şi a intrat într-un program de consiliere, specialiştii apreciind că fata a suferit o traumă puternică.

Tot ieri, copila a fost examinată medico-legal, iar aici au apărut primele semne de întrebare.

Deşi susţinea că a fost obligată de tatăl ei să întreţină relaţii sexuale, de aproape un an de zile, fetiţa era virgină, iar medicii nu au găsit leziuni care să pledeze pentru o infracţiune sexuală.

Anchetatorii iau în calcul şi varianta ca minora în vârstă de 12 ani să-şi acuze tatăl pe nedrept, fiind influenţată de rudele din partea mamei.

 

Varianta unei sinucideri din dragoste

O altă variantă pe care merg anchetatorii este aceea a unei sinucideri din dragoste. În urmă cu câteva zile, adolescenta în vârstă de 14 ani a fugit de acasă şi, din câte se pare, la mijloc ar fi vorba de un băiat de care minora era îndrăgostită.

Miercuri, cu câteva ore înaintea sinuciderii, adolescenta a fost adusă înapoi acasă de tatăl său, iar discuţia dintre cei doi se poate să fi declanşat supărarea care a dus la acest gest extrem.

Ieri am încercat să discutăm şi cu tatăl bănuit de incest, dar, deşi a spus că îşi va exprima punctul de vedere după ce va afla rezultatele unor analize, acesta nu a mai răspuns ulterior la telefon.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a sinucis la doar 14 ani, în condiţii misterioase.
 Vizualizări articol: 1312 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
S-a sinucis la doar 14 ani, în condiţii misterioase5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Doamne fereste! trimis de
(20 mar 2009, 13:48:49
Ies la iveala cainii de parinti care pot face asa ceva copiilor lor.

Copii, dati-va parintii in vileag! Nu recurgeti la fapte prin care tot voi platiti pacatele lor! Sa plateasca pentru calea aleasa cu buna stiinta de ei...

Oameni buni, de ce mai faceti copii??? Nu aveti unde merge la bordel??

Sunt tampiti tot mai multi in lumea asta mare!!

Cum se pot oare gandi sa se urce pe propriul lor copil??? Oare femeile care au fetite mici, cum trebuie sa se uite la sotii lor care indraznesc sa-si tina copilasul in brate? Ca la un prezumtiv violator al rodului dragostei lor?? Urmeaza sa traim suspectandu-ne unii pe altii de cele mai cumplite lucruri si toate acestea pentru niste animale care nu mai stiu de rusine, de bun simt , de Dumnezeu!!!

Doamne fereste !!!
2.   IN SFARSIT !!! trimis de
(20 mar 2009, 15:01:23
Felicitari pentru comentariu !!! In sfarsit inca cineva care gandeste la fel ca mine . Si nu numai ca gandeste dar ARE CURAJUL sa si scrie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei