Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 mar 2009 - Anul XIV, nr. 65 (4051)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Discuţii

Bugetul Sucevei, prezentat în dezbatere publică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Proiectul de buget al municipiului Suceava, pentru 2009, a fost prezentat ieri, într-o dezbatere publică care a avut loc în sala de şedinţe a Consiliului Local.

Chiar dacă numărul sucevenilor veniţi să se intereseze de modul în care va fi cheltuit banul public şi de investiţiile ce vor fi făcute anul acesta a fost descurajant de mic, de numai cinci persoane, primarul Ion Lungu a ţinut să le explice acestora sursele de venituri şi destinaţia banilor, aşa cum e prevăzută în buget.

Astfel, bugetul Sucevei este estimat la 4500 de miliarde lei vechi, din care cea mai mare parte a banilor, adică 2400 de miliarde lei vechi, va fi utilizată pentru o serie de investiţii derulate în toate cartierele.

De asemenea, o sumă mare, de aproximativ 1000 de miliarde de lei vechi, va fi alocată învăţământului, în vreme ce 25% din buget va fi alocat pentru plata subvenţiilor pentru populaţie la energie termică şi cheltuieli cu energia electrică. Mai bine de 15% din buget va fi alocat pentru realizarea de noi locuinţe, atât sociale cât şi ANL. Sume importante, care reprezintă aproape 10% din bugetul total, sunt repartizate pentru reparaţii stradale şi subvenţii la transportul în comun.

 

80 de milioane de euro, bani din fonduri europene

„Deşi încasările din taxe şi impozite sunt mult mai mici ca anii trecuţi, încercăm să păstrăm un buget optimist, pentru că avem bani obţinuţi din fonduri europene – aproximativ 80 de milioane de euro. Drept urmare, bugetul pe 2009 este cam cu 20% mai mare decât cel de anul trecut. Pe de altă parte, avem de făcut investiţii foarte mari şi importante, precum reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare, a celor de termoficare, extinderea acestora, modernizarea a 15 puncte termice, izolarea termică a blocurilor, extinderea reţelei de gaz metan în Burdujeni Sat şi aducerea de utilităţi în noile cartiere ale Sucevei. În acelaşi timp, este un buget de criză, motiv pentru care cheltuielile materiale din administraţia locală au fost reduse cu 20%, în vreme ce salariile angajaţilor au fost îngheţate şi li s-au tăiat sporurile”, a adăugat Ion Lungu.

Fiecare dintre cetăţenii prezenţi a ridicat o serie de probleme care ţin strict de zona în care locuiau ei şi pentru care se vor căuta soluţii în cel mai scurt timp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetul Sucevei, prezentat în dezbatere publică.
 Vizualizări articol: 1388 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bugetul Sucevei, prezentat în dezbatere publică5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei