Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 mar 2009 - Anul XIV, nr. 65 (4051)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Paleologu a vorbit la Compiègne despre "bonapartismul" lui Traian Băsescu

Vineri, 20 Martie 2009 (19:37:33)
Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a vorbit, vineri, la Compiègne, despre "bonapartism", comparându-l pe preşedintele Traian Băsescu cu un "bonapartist", afirmaţie pe care ministrul a mai făcut-o şi la sfârşitul lunii februarie, la o dezbatere pe tema identităţii doctrinare a dreptei.

În discursul rostit la inaugurarea expoziţiei "Napoleon al III-lea şi Principatele române", de la Compiègne, Paleologu l-a comparat pe preşedintele Traian Băsescu cu un "bonapartist", definind ulterior bonapartismul ca "un anumit tip de curent politic, cu practica de plebiscit şi apel la popor".

Întrebat, vineri, de jurnalişti ce a vrut să spună prin această comparaţie, Paleologu a susţinut că este o discuţie teoretică privind tipurile de trepte, referindu-se la faptul că în Franţa există bonapartism, orleanism şi legitimism.

Totodată, Paleologu a spus că Napoleon al III-lea a fost un reformator şi a precizat că, atunci când a mai făcut trimitere la bonapartism şi la preşedintele României s-a referit la Napoleon al III-lea, şi nu la Napoleon I.

În februarie, Paleologu afirma că PDL a ajuns la putere graţie lui Traian Băsescu, o "pleaşcă" ce a "căzut" peste partid şi l-a adus la putere. Pentru a-şi argumenta afirmaţiile, el a vorbit atunci despre "un Băsescu care îţi ridică poporul şi te aduce la putere prin charisma lui".

"Există o anumită afinitate - poate spontană, poate nu îndelung reflectată - cu acest tip de bonapartism al apelului la popor, al gaulle-ismului împotriva regimului partidelor", declara atunci Paleologu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Paleologu a vorbit la Compiègne despre \"bonapartismul\" lui Traian Băsescu.
 Vizualizări articol: 721 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Paleologu a vorbit la Compiègne despre \"bonapartismul\" lui Traian Băsescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei