Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mar 2009 - Anul XIV, nr. 58 (4044)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Competiţie

Sute de elevi participă la concursul “Student pentru o zi”, organizat de Universitatea Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Aproape 300 de elevi, din judeţele Suceava, Neamţ şi Botoşani participă la concursul „Student pentru o zi”, organizat de Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava. Elevii au fost selectaţi de către inspectoratele şcolare ale judeţelor în care învaţă, care au ales liceenii cu rezultate bune la olimpiadele şcolare.

„Concursul este o formă de promovare a învăţământului academic sucevean şi a celor mai buni elevi din cele trei judeţe participante”, a declarat rectorul Universităţii Suceava, Adrian Graur.

Competiţia se derulează în perioada 15 martie - 10 aprilie 2009, pe 15 domenii de concurs, şi va consta într-o probă scrisă cu durata de trei ore.

Elevii cu cele mai bune rezultate la testare vor primi premii în bani şi diplome de participare. Rectorul Adrian Graur a declarat că „ocupantul primului loc, pe disciplină, va fi premiat cu 500 de lei, locul doi constă într-un premiu de 300 de lei, iar elevii clasaţi pe locul trei vor primi câte 200 de lei”.

Totodată, elevii care se clasifică pe primele trei locuri obţin un certificat care le oferă posibilitatea de a fi studenţi ai Universităţii „Ştefan cel Mare”, cu înscriere gratuită, pe locurile fără taxă, la facultăţile organizatoare ale disciplinelor din competiţie, dacă obţin diploma de bacalaureat.

 

Competiţia se află la a doua ediţie

Elevii din alte judeţe care participă la concurs vor fi cazaţi gratuit în campusul universitar, organizatorul asigurându-le totodată şi masa, la restaurantul universităţii.

Pe lângă participarea la concurs, elevii vor avea posibilitatea de a vizita campusul universitar, laboratoarele, de a discuta cu cadrele didactice şi de a cunoaşte resursele materiale şi umane de care dispune universitatea suceveană.

Totodată, pe parcursul desfăşurării concursului, special pentru elevii concurenţi, va fi organizat un târg educaţional, în care universitatea îşi va prezenta oferta pentru anul viitor.

Concursul „Student pentru o zi” este la a doua ediţie. Universitatea a organizat anul trecut prima ediţie a competiţiei, 18 elevi primind atunci statutul de studenţi ai Universităţii Suceava. Rectorul Adrian Graur a declarat că „toţi cei 18 elevi premiaţi la concurs sunt acum studenţii Universităţii Suceava”.

Potrivit rectorului Adrian Graur, „câştigarea încrederii elevilor olimpici şi foarte buni în învăţământul superior sucevean este o preocupare a noastră, şi din acest motiv reluăm competiţia”. De organizarea competiţiei se ocupă o echipă de universitari suceveni, coordonată de profesorul Viorel Chiriţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de elevi participă la concursul “Student pentru o zi”, organizat de Universitatea Suceava.
 Vizualizări articol: 1388 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sute de elevi participă la concursul “Student pentru o zi”, organizat de Universitatea Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei