Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 mar 2009 - Anul XIV, nr. 58 (4044)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studenţi ortodocşi

16 ani de la înfiinţarea A.S.C.O.R. la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Asociaţia Studenţilor Creştin – Ortodocşi din România - filiala Suceava, organizaţie de tineret non-guvernamentală, cu caracter creştin, apolitică şi non-profit, a împlinit, ieri, 11 martie, 16 ani de la înfiinţare.

Iniţiativa înfiinţării acestei asociaţii creştine a aparţinut unui grup de studenţi de la Universitatea „Ştefan cel Mare”, cu sprijinul şi binecuvântarea Î.P.S. Pimen, Arhiepiscopul  Sucevei şi Rădăuţilor.

Activitatea Asociaţiei Studenţilor Creştin-Ortodocşi din România (A.S.C.O.R.) filiala Suceava se desfăşoară pe cinci planuri: credinţă-cultură, asistenţă socială, sport-turism, relaţii externe, voluntariat.

 

Acţiuni filantropice

Activităţile săptămânale ale studenţilor suceveni membri A.S.C.O.R urmăresc vizitarea bătrânilor de la Căminul „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dar şi a copiilor din centre de plasament, conferinţe, vizionarea de filme şi discuţii libere pe diferite teme, participarea la slujbe religioase, conferinţe filocalice, dialog şi convorbiri cu tinerii.

Studenţii creştin-ortodocşi suceveni organizează pelerinaje la mănăstirile din judeţ, dar şi din ţară.

Ei au încercat să facă icoane din litografii pentru a le distribui în căminele studenţeşti şi la diferite organisme şi organizaţii sau firme.

„Am încercat să oferim din dragostea şi exuberanţa noastră celor care au cea mai mare nevoie, şi anume copiilor şi bătrânilor aflaţi în cămine, unii care i-au pierdut pe cei dragi, alţii, care nu i-au avut niciodată.

Am reuşit să ajutăm Căminul de bătrâni „Sf. Ioan cel Nou”, unde am încercat cu ajutorul Bunului Dumnezeu să  ajungem  de câte ori timpul ne permite.

De Sfintele Sărbători, am încercat să aducem în sufletul celor mici şi bătrânilor bucuria dăruirii. Astfel, le-am dăruit cadouri sufleteşti (colinde, o vorbă bună, am încercat să le oferim atenţia de care aveau nevoie, am împărtăşit copiii din căminul „Speranţa”) şi cele materiale”, ne-a spus Florin Bulgariu, membru A.S.C.O.R.

 

Asociaţie studenţească, fără sediu

Pentru a putea acorda cele necesare copiilor, cât şi bătrânilor, pe lângă ajutorul financiar sau material primit de la anumite firme, studenţii din A.S.C.O.R. au reuşit să adune propriile fonduri prin distribuirea casetelor înregistrate la conferinţe cu sfaturi duhovniceşti şi cântări psaltice luate de la Mănăstirea Putna, cărţi duhovniceşti de la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou, prin vinderea de icoane realizate în atelierul lor.

Din păcate, ei nu au un sediu. Studenţii au depus un proiect prin care solicită rectoratului Universităţii „Ştefan cel Mare”, împreună cu alte două asociaţii studenţeşti, un sediu în cadrul Universităţii, unde să-şi monteze un computer, o imprimantă şi alte obiecte atât de necesare comunicării şi atragerii de noi membri în asociaţie.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 16 ani de la înfiinţarea A.S.C.O.R. la Suceava .
 Vizualizări articol: 1218 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
16 ani de la înfiinţarea A.S.C.O.R. la Suceava4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei