Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 feb 2009 - Anul XIV, nr. 36 (4022)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verificări

Directorul de la Drumuri Naţionale Suceava va fi anchetat pentru haosul din deszăpezire

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi a anunţat că va deschide o anchetă care îl va viza pe şeful Secţiei de Drumuri Naţionale (SDN) Suceava, Andrei Huţanu. Anunţul a fost făcut de directorul Regionalei din Iaşi, Dorina Tiron, care a precizat că verificările vizează modul în care drumarii din Suceava au acţionat pentru deszăpezirea Drumului European 576, blocat în mai multe rânduri şi în mai multe locaţii de ninsorile din urmă cu două zile.

Dorina Tiron a precizat că în momentul de faţă nu poate să precizeze dacă Andrei Huţanu a coordonat corect acţiunea de deszăpezire, însă va lua o decizie după finalizarea anchetei.

„Şi eu am fost şef de secţie la Drumuri Naţionale, şi pot să spun că se poate întâmpla, în funcţie de cât de tare ninge sau viscoleşte, să apară probleme. Dar vom face o anchetă internă şi vom verifica când au ieşit utilajele de deszăpezire, când au apărut blocajele, şi ce s-a făcut pentru evitarea lor”, a spus directorul Regionalei Drumuri şi Poduri Iaşi, în subordinea căreia se află secţia Drumuri Naţionale Suceava.

 

„Este foarte clar că o măsură trebuie să fie luată în acest caz”

Dorina Tiron a arătat că una dintre cauzele pentru care s-a ajuns la formarea de blocaje pe DE 576 poate fi şi lipsa de comunicare a conducerii secţiei Drumuri Naţionale Suceava cu poliţiştii suceveni. Ea a arătat că pentru a evita crearea unor blocaje în trafic, trebuia să se solicite oprirea tuturor maşinilor neechipate corespunzător încă de la primul blocaj semnalat.

„Poate a fost o lipsă de comunicare din partea noastră cu cei de la poliţie. Însă pentru a gestiona o astfel de situaţie, cum a fost cea din judeţul Suceava, trebuie să ai şi experienţă să faci ceva care să evite apariţia unor probleme”, a precizat Dorina Tiron.

Ea a precizat că ancheta de la Suceava nu va rămâne fără rezultate, precizând că „este foarte clar că o măsură trebuie să fie luată în acest caz”.

Reamintim că ninsorile abundente din cursul zilei de joi, 12 februarie a.c., au creat probleme pe majoritatea drumurilor din judeţul Suceava, cele mai mari fiind însă pe Drumul European 85. Blocaje temporare în trafic, de câteva ore, au fost înregistrate la Cumpărătura, Fălticeni. Rădăşeni, sau Dărmăneşti. De remarcat faptul că, deşi problemele pe drumurile naţionale erau semnalate aproape din oră în oră, la un moment dat, directorul secţiei Suceava a Drumurilor Naţionale, Andrei Huţanu, anunţa că pe drumurile pe care le are în administrare se putea circula, însă mai greu, din cauza zăpezii de pe carosabil.

 

Prefectul s-a declarat nemulţumit de modul în care s-a intervenit pe drumurile naţionale

La rândul său, noul prefect al judeţului Suceava, Sorin Popescu, s-a declarat nemulţumit de modul în care au acţionat reprezentanţii în teritoriu ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale în urmă cu două zile, când pe mai multe drumuri naţionale din judeţ au fost înregistrate blocaje din cauza ninsorilor abundente.

În prima zi a mandatului de prefect, Sorin Popescu a convocat o şedinţă extraordinară a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul căreia a criticat modul în care au acţionat persoanele responsabile de drumurile naţionale, în perioada 12 – 13 februarie 2009, cât a funcţionat avertizarea cod galben pentru judeţul Suceava.

Prefectul  judeţului a solicitat explicaţii scrise de la conducerile secţiilor de Drumuri Naţionale  Suceava şi Câmpulung Moldovenesc. În acelaşi timp, el le-a solicitat acestora ca până în cursul zilei de astăzi să prezinte o strategie de evitare a situaţiilor de blocaj de tipul celor care au avut loc în seara zilei de 12 februarie 2009.

Nu în ultimul rând, prefectul judeţului a atenţionat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă să rămână în alertă, în condiţiile în care există pericol de inundaţii în bazinul superior al râului Bistriţa şi pe răul Dorna.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Directorul de la Drumuri Naţionale Suceava va fi anchetat pentru haosul din deszăpezire.
 Vizualizări articol: 4453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 8 voturi
Directorul de la Drumuri Naţionale Suceava va fi anchetat pentru haosul din deszăpezire3.358

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei