Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 feb 2009 - Anul XIV, nr. 36 (4022)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială vor protesta în faţa Consiliului Judeţean

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Sindicaliştii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au anunţat că vor protesta în faţa Consiliului Judeţean, instituţia sub autoritatea cărora se află, nemulţumiţi de faptul că salariile pentru luna ianuarie 2009 au fost diminuate.

Liderul Sindicatului Învăţământ Special şi Protecţia Copilului, Traian Pădureţ, a declarat că angajaţii la Direcţia de Asistenţă Socială au primit „cu profundă indignare” fluturaşii cu salariile pentru prima lună a acestui an, constatând că sumele primite sunt mai mici decât cele de anul trecut.

Mai mult, Pădureţ a arătat că unii angajaţi au, în momentul de faţă, salarii mai mici decât salariul minim pe economie, sau decât ajutorul de şomaj.

„Ne îngrijorează maniera în care ordonatorii de credite au hotărât, doar pe baza unei declaraţii a premierului, să diminueze bugetul fără a avea un suport legal şi să opereze modificări ale drepturilor salariale”, precizează liderul de sindicat.

În aceste condiţii, Traian Pădureţ a arătat că sindicatele din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială au decis să organizeze mijloace de protest pentru a susţine revendicările salariaţilor, şi anume de a beneficia de un salariu decent care să reflecte realitatea activităţii pe care au desfăşurat-o.

Astfel, el a arătat că luni, 16 februarie a.c., peste 100 de angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului vor protesta în faţa Consiliului Judeţean, printre revendicări numărându-se „creşterea puterii de cumpărare a salariilor şi lupta împotriva inegalităţilor sociale”.

„Suntem obosiţi de promisiunile pentru un viitor mai bun, când noi şi familiile noastre trebuie să îndurăm astăzi o constantă degradare a condiţiilor de muncă şi o perpetuă decădere a nivelului de trai”, a mai spus Traian Pădureţ.

 

Sindicaliştii vor să sesizeze Consiliul pentru Combaterea Discriminării

El a mai adăugat că sindicaliştii vor sesiza şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava privind nerespectarea dispoziţiilor referitoare la garantarea în plată a salariului minim brut pe ţară. Sindicaliştii au anunţat că vor sesiza şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, pentru încălcarea drepturilor la o renumeraţie echitabilă şi satisfăcătoare, la condiţii de muncă echitabile şi satisfăcătoare şi la un salariu egal pentru muncă egală.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că din punctul său de vedere, sindicaliştii din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială s-au grăbit atunci când au decis să recurgă la mijloace de protest.

„Este dreptul fiecăruia să recurgă la astfel de acţiuni, însă consider că nu am epuizat toate formele de discuţii cu sindicaliştii pentru a rezolva această problemă. Deocamdată noi nu avem bugetul pe anul 2009. Părerea mea este că s-au grăbit puţin”, a spus Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială vor protesta în faţa Consiliului Judeţean.
 Vizualizări articol: 1504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 6 voturi
Angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială vor protesta în faţa Consiliului Judeţean3.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei