Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 feb 2009 - Anul XIV, nr. 34 (4020)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În aşteptare

Verdictul în procesul lui Mîrza şi Stan, amânat cu o săptămână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au amânat cu o săptămână pronunţarea soluţiei în dosarul în care sunt implicaţi parlamentarii social-democraţi Gavril Mîrza şi Ioan Stan şi fostul director al Consiliului Judeţean Suceava, Petru Ştirbu. Cei trei au fost judecaţi sub acuzaţiile că ar fi obţinut bani pentru partid prin intermediul unei fundaţii, totul fiind posibil ca urmare a funcţiilor pe care le deţineau în structurile locale sau naţionale.

 

Chiar dacă procesul s-a finalizat încă de la începutul acestei luni, judecătorii care au intrat în dosar au anunţat că verdictul va fi pronunţat pe 10 februarie. Acest lucru nu s-a întâmplat marţi, iar reprezentanţii biroului de relaţii cu presa din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au anunţat că pronunţarea s-a amânat cu o săptămână, până pe 17 februarie.

În acest dosar au fost puse sub acuzare trei persoane, respectiv Gavril Mîrza, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, actualmente senator, Ioan Stan, deputat de Suceava, şi Petru Ştirbu, director în cadrul Consiliului Judeţean Suceava în mandatul lui Gavril Mîrza.

Cei trei au fost judecaţi pentru ca ar fi determinat diferiţi agenţi economici şi persoane fizice să sponsorizeze, prin intermediul Fundaţiei social-culturale "Armonia" Suceava, campania PSD de la alegerile din 2004. Potrivit legii, acest lucru era interzis, fundaţiile neavând dreptul de a sponsoriza activitatea partidelor politice.

 

Cum erau colectaţi banii

Sponsorizarea Fundaţiei s-a făcut în trei moduri, după cum au stabilit procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie care au instrumentat acest dosar. Pe de o parte Gavril Mîrza, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, îi convoca pe reprezentanţii unor societăţi la sediul instituţiei şi le cerea bani pentru diferite activităţi cultural-sportive derulate de Fundaţia Armonia.

În acelaşi mod proceda şi deputatul Ioan Stan, care avea ca rază de acţiune oraşul Fălticeni şi zonele învecinate.

În fine, cea de a treia metodă era folosită de Petru Ştirbu, care distribuia contracte de sponsorizare către diferite societăţi comerciale, iar plăţile erau făcute către fundaţie.

În acest fel, în conturi s-ar fi adunat 2,89 de miliarde de lei vechi, din care Fundaţia Armonia a plătit diferite sume şi pentru acţiunile PSD. Printre acestea se numără tipărirea de cărţi distribuite în campania electorală din 2004 şi la Congresul PSD din aprilie 2005, dar şi achitarea chiriei datorate de Fundaţia "Armonia" PSD-ului pentru spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea, încălcându-se dispoziţiile legale în vigoare.

 

Mîrza, Stan şi Ştirbu spun că sunt nevinovaţi

Toţi cei trei inculpaţi din dosar neagă acuzaţiile procurorilor anticorupţie. Mai mult, ei spun că dosarul este unul politic şi că instanţa va arăta că nici una dintre acuzaţii nu stă în picioare.

Soluţia ce va fi pronunţată pe 17 februarie nu este definitivă şi poate fi atacată atât de Mîrza, Stan şi Ştirbu, dacă vor fi nemulţumiţi, cât şi de reprezentanţii DNA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Verdictul în procesul lui Mîrza şi Stan, amânat cu o săptămână.
 Vizualizări articol: 692 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Verdictul în procesul lui Mîrza şi Stan, amânat cu o săptămână5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   TRIO RIO GRIGORIU trimis de
(12 feb 2009, 18:28:06
Asta e o nimica toata.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei