Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 feb 2009 - Anul XIV, nr. 34 (4020)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susţinere la Guvern

20 de milioane de euro pentru ruta ocolitoare a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură din judeţ, ruta ocolitoare a municipiului Suceava, ar putea beneficia de o sumă record, de 20 de milioane de euro, de la bugetul de stat.

Prezent la Bucureşti, pentru a susţine proiectele de dezvoltare a Sucevei, primarul Ion Lungu a purtat discuţii pe tema rutei ocolitoare atât cu primul-ministru al României, Emil Boc, cât şi cu ministrul Transporturilor, Radu Berceanu şi ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea.

“În proiectul de buget al Ministerului Transporturilor, ruta ocolitoare a Sucevei este prinsă cu suma de 400 de miliarde de lei vechi, adică 10 milioane de euro. Le-am explicat cât de important este pentru Suceava realizarea acestui proiect şi că am avea nevoie anul acesta de 800 de miliarde de lei vechi, adică dublu faţă de cât ni s-a alocat iniţial. Mi s-a promis că, în măsura în care este posibil, suma alocată rutei ocolitoare va fi suplimentată”, a declarat şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu.

Proiectul este susţinut şi de parlamentarii suceveni, în principal cei al PD-L şi PSD, în număr de 11, care au şi făcut un amendament privind dublarea sumei alocate rutei ocolitoare a Sucevei.

“Împreună cu parlamentarii noştri am reuşit să iniţiem 15 amendamente importante pentru municipiu şi judeţ. Am discutat şi cu parlamentarii PSD, PNL, Uniunea Polonezilor şi Asociaţia Italienilor, cu toţii fiind de acord să susţină alocarea sumei de 800 de miliarde de lei vechi pentru ruta ocolitoare, pentru că de acest proiect beneficiază aproape tot judeţul”, a adăugat Ion Lungu, care mizează şi pe sprijinul venit în acest sens din partea preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

 

80 de kilometri/oră, viteza permisă pe ruta ocolitoare

Varianta de ocolire a Sucevei are o lungime de 13,2 km şi va prelua traficul de pe DE 85 pe traseul Moara–Mihoveni– Pătrăuţi–Siret, precum şi cel de pe DN 576, dinspre Vatra Dornei înspre frontiera cu Ucraina. Pe traseul ocolitor vor fi construite 3 viaducte, de 384,5 metri, 295,5 metri şi 249,5 metri. De asemenea, vor fi amenajate 6 poduri, dintre care unul pe râul Suceava, în zona Mihoveni, în lungime de 17,7 metri.

Termenul de execuţie al lucrărilor, demarate la sfârşitul lunii octombrie 2008, este de 36 de luni, încât, din 2011, drumul ar trebui să fie funcţional.

Valoarea proiectului este de 67 de milioane de euro, suma fiind suportată în întregime din bugetul Ministerului Transporturilor. Ruta ocolitoare 1 va avea două benzi, cu o lăţime de 7 metri, şi va permite o viteză de circulaţie de 80 km pe oră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 20 de milioane de euro pentru ruta ocolitoare a Sucevei.
 Vizualizări articol: 2017 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
20 de milioane de euro pentru ruta ocolitoare a Sucevei5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei