Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 feb 2009 - Anul XIV, nr. 29 (4015)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancţiune

Adjunct de la Finanţe demis de ANAF

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a decis, printr-un ordin, eliberarea din funcţie a directorului adjunct al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava, Benonie Contaş, responsabil de Activitatea de Control Fiscal din cadrul acestei instituţii.

Potrivit ordinului ANAF, Contaş a primit un preaviz de 30 de zile, după care acesta este eliberat din funcţia publică de conducere din cadrul DGFP Suceava. Decizia luată de conducerea ANAF are la bază calificativul „nesatisfăcător” pe care Benonie Contaş l-a obţinut în urma evaluării performanţelor profesionale individuale din perioada 1 decembrie 2006 – 1 decembrie 2007. De asemenea, la emiterea ordinului de destituire din funcţie s-a avut în vedere că membrii comisiei de disciplină din cadrul ANAF au respins contestaţia depusă de Benonie Contaş la calificativul „nesatisfăcător”.

Având în vedere aceste aspecte, în ordinul ANAF se precizează că, odată cu încetarea preavizului, Benonie Contaş va fi „eliberat din funcţia publică de conducere de director executiv adjunct – Activitatea de Inspecţie Fiscală, din cadrul DGFP Suceava, pentru incompetenţă profesională, ca urmare a obţinerii calificativului <nesatisfăcător> la evaluarea făcută pentru activitatea desfăşurată în perioada 1.12.2006 – 1.12.2007”.

 

„Nu voi tolera astfel asemenea acte ale funcţionarilor publici”

Reamintim faptul că activitatea lui Benonie Contaş a făcut obiectul unei verificări din partea Corpului de Control al ANAF, iar în raportul final al controlului directorul executiv adjunct al DGFP Suceava a fost acuzat de mai multe abateri. Printre acestea, Corpul de Control al ANAF a amintit presiunile exercitate asupra subordonaţilor pentru soluţionarea anumitor acte de control aşa cum dorea directorul executiv adjunct, întârzieri în soluţionarea cererilor agenţilor economici, sau avizarea rambursării de TVA în sumă de peste 1,9 milioane de lei (19 miliarde de lei vechi) către SC Bucovina Ecotermgaz SA, decizie considerată ilegală de reprezentanţii Ministerului Finanţelor. Mai mult, una dintre concluziile corpului de control a fost şi aceea că reclamaţiile făcute de Benonie Contaş la adresa conducerii DGFP Suceava nu aveau temei legal şi erau ireale.

„Toate aspectele sesizate de DGFP Suceava au fost confirmate prin menţinerea calificativului nesatisfăcător de către comisia de disciplină a ANAF. Şi vreau să subliniez că nu am tolerat şi nu voi tolera asemenea acte ale funcţionarilor publici, mai ales din partea celor care trebuie să fie un exemplu pentru ceilalţi angajaţi ai instituţiei noastre”, a declarat şeful DGFP Suceava, Petrică Ropotă.

Potrivit ordinului de eliberare din funcţie, Benonie Contaş are dreptul să conteste această decizie în termen de 30 de zile de la comunicare.

Contactat telefonic, Benonie Contaş a refuzat să facă orice comentariu. Totuşi, surse apropiate lui Benonie Contaş ne-au spus că acesta a contestat în instanţă calificativul şi va cere suspendarea executării ordinului ANAF.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adjunct de la Finanţe demis de ANAF.
 Vizualizări articol: 922 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Adjunct de la Finanţe demis de ANAF5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei