Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 ian 2009 - Anul XIV, nr. 10 (3996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La cererea Interpol

Sucevean arestat pentru un jaf armat de peste 100.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Un tânăr în vârstă de 32 de ani, din comuna Mălini, a fost arestat preventiv, ieri după-amiază, de magistraţii Curţii de Apel Suceava, fiind acuzat că ar fi comis un jaf armat de peste 100.000 de euro, pe teritoriul Germaniei.

Victor Feraru a fost reţinut, ieri, de judiciariştii Serviciului de Investigaţii Criminale pe raza municipiului Suceava. El a fost încătuşat şi încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava în baza unei sesizări Schengen, trimisă de Interpol, sesizare potrivit căreia pe numele suceveanului exista un mandat european de arestare emis de autorităţile germane.

Victor Feraru este fratele lui Nicu Feraru, tot din Mălini, unul dintre indivizii acuzaţi că au făcut parte din teribila bandă a “germaniştilor”, sucevenii care au jefuit, în perioada anilor ’90, zeci de oficii bancare în Germania. De altfel, din informaţiile noastre, Nicu Feraru a fost condamnat la 13 ani de închisoare de autorităţile germane.

Potrivit unor surse judiciare, şi fapta pentru care fratele mai mic a ajuns acum în spatele gratiilor este tot un jaf armat petrecut în Germania, pe data de 4 noiembrie 2004.

În acea zi, susţin autorităţile germane, Victor Feraru, alături de alte două persoane, a căror identitate nu a fost dezvăluită de nemţi, a intrat înarmat în sediul unei case de economii din Dortmund şi a sustras dintr-un seif nu mai puţin de 119.570 de euro.

Mandatul european de arestare pe numele lui Victor Feraru ar fi fost emis pe data de 10 decembrie 2008, iar sesizarea Schengen a ajuns la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava trei zile mai târziu.

Deşi susţine că nu ar avea nici o legătură cu jaful pentru care a fost arestat, suceveanul va trebui să îşi dovedească nevinovăţia în faţa procurorilor germani,  autorităţile române judecând doar legalitatea mandatului şi dacă vor demara procedurile de extrădare.

Pentru că mandatul european de arestare nu a ajuns încă la Suceava, judecătorii Curţii de Apel Suceava au decis încarcerarea pe o perioadă de doar cinci zile a lui Victor Feraru, timp în care procurorii trebuie să prezinte în instanţă documentele pe baza cărora nemţii îl vor in spatele gratiilor pe tânărul din Mălini.

 

16 mandate europene de arestare, în 2008

Potrivit statisticilor, în 2008, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava au ajuns nu mai puţin de 16 mandate europene de arestare emise pe numele unor suceveni sau botoşăneni, daţi în urmărire internaţională pentru infracţiuni grave comise în străinătate.

Din cei 16 indivizi căutaţi la cererea autorităţilor judiciare din Germania, Spania, Italia, Anglia etc., doar cinci, trei suceveni şi doi botoşăneni, nu au ajuns încă pe mâinile oamenilor legii, fiind în continuare daţi în urmărire.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevean arestat pentru un jaf armat de peste 100.000 de euro.
 Vizualizări articol: 2564 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Sucevean arestat pentru un jaf armat de peste 100.000 de euro4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Monitorul trimis de
(15 ian 2009, 12:45:07
Ce cu situ vostru ca marge ca naiba ?
2.   Of trimis de
(15 ian 2009, 20:21:08
ce au facut autoritatile germane intre anii 2004-2009, de ce tocmai acum se elibereaza un mandat schengen...????

cred ca turnatoria la noi functioneaza cam intarziat...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei