Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 ian 2009 - Anul XIV, nr. 10 (3996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În 2009

Finanţele vor intensifica acţiunile de executare silită a datornicilor la buget

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava va intensifica, în cursul acestui an, acţiunile de recuperare a datoriilor pe care firmele sucevene le au la bugetul de stat. Şeful Finanţelor sucevene, Petrică Ropotă, a precizat că instituţia pe care o conduce va pune un accent deosebit pe măsurile de executare silită a celor care nu îşi plătesc datoriile fiscale.

Potrivit unui raport al DGFP Suceava, la sfârşitul anului 2008, valoarea totală a datoriilor pe care firmele sucevene le au la buget este de 89,4 milioane de lei (894 miliarde de lei vechi). Cea mai mare datorie pe care o are o firmă din judeţul Suceava este de 14,73 milioane de lei, înregistrată de Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Pomicolă din Fălticeni.

Pe locul doi în ceea ce priveşte sumele pe care le are de plătit la buget se află SC Star Mod SA Suceava, cu o sumă de 7,04 milioane de lei. Lista marilor datornici la bugetul de stat este completată de firma SC Bucovina Enterprises Vatra Dornei – 6,9 milioane de lei, SC MES SA Suceava – 3,3 milioane de lei, SC Perpetum Trans SRL Fălticeni – 1,4 milioane de lei, SC Cavianio SRL Suceava – 1,34 milioane de lei, SC Prestări Construcţii SA Suceava – 1,07 milioane de lei şi SC Impregnat Traverse SA Suceava – 1,03 milioane de lei.

„Vom intensifica acţiunile de executare silită, astfel încât să recuperăm datoriile pe care firmele le au, dar şi acţiunile de control în zonele de activitate cu risc ridicat de evaziune fiscală”, a declarat Petrică Ropotă.

Şeful DGFP Suceava a arătat că valoarea datoriilor pe care Finanţele le au de recuperat nu reprezintă decât 7,5% din totalul încasărilor la buget realizate în cursul anului 2008. Astfel, el a arătat că în anul 2008 încasările au fost de nu mai puţin de 1.178,9 milioane de lei, în comparaţie cu cele 89,4 milioane de lei cât reprezintă datoriile.

 

Anul trecut au fost instituite 226 de sechestre

Petrică Ropotă a precizat că pentru recuperarea restanţelor de plată ale agenţilor economici, DGFP Suceava a emis somaţii şi titluri executorii pentru debite în sumă de 270,9 milioane de lei, s-au înfiinţat popriri pe conturile bancare ale firmelor în sumă de 87,5 milioane de lei, dar şi pe veniturile debitorilor, pentru recuperarea unor sume de 5,1 milioane de lei.

De asemenea, în cursul anului trecut s-au pus 226 de sechestre pe bunuri ale firmelor cu datorii la stat, pentru recuperarea unor obligaţii la plată de 37,33 milioane de lei. Ropotă a arătat că în anul 2008 s-au organizat 127 de licitaţii pentru valorificarea bunurilor sechestrate, încasându-se suma de 1,27 milioane de lei.

„Astfel de acţiuni vor continua şi în cursul anului 2009. În acelaşi timp vreau să precizez că dacă se va ajunge în situaţia în care o firmă nu va avea de unde să plătească datoriile, vom valorifica averile personale ale administratorilor şi asociaţilor, aşa cum prevede legea”, a declarat Ropotă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finanţele vor intensifica acţiunile de executare silită a datornicilor la buget.
 Vizualizări articol: 734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Finanţele vor intensifica acţiunile de executare silită a datornicilor la buget3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei