Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 ian 2009 - Anul XIV, nr. 10 (3996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Agresiune

Minoră lovită de asistenta maternală şi de fiica acesteia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
O minoră în vârstă de 17 ani, din zona Fălticeni, a fost lovită de „mama adoptivă” - asistenta maternală în grija căreia era din anul 2004, şi de fiica acesteia. Cazul s-a petrecut la începutul acestei luni, pe 5 ianuarie, când minora a reclamat la primăria din localitatea unde avea domiciliul că a fost bătută de asistenta maternală şi de fiica acesteia, în urma unui conflict spontan.

 

Fără serviciu, după palme

Tânăra a povestit asistentului social că a fost pălmuită de femeia care o avea în plasament de mai bine de patru ani. Ea o acuză şi pe fiica asistentei maternale, în vârstă de 19 ani, că ar fi lovit-o peste mână cu coada de la o mătură.

Victima prezenta contuzie la umăr, fapt confirmat şi de specialiştii din cadrul Protecţiei Copilului, care au preluat imediat cazul minorei.

După audierea tuturor persoanelor implicate în acest conflict, comisia de disciplină din cadrul Protecţiei Copilului Suceava, formată din specialişti (medic, jurist, asistent social, psiholog), a decis ca asistentului maternal să i se desfacă contractul de muncă.

 

Controale

Conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială Suceava a precizat că minora agresată şi alţi doi fraţi mai mici au fost luaţi în plasament de  asistentul maternal din anul 2004. În tot acest timp, asistentul social din cadrul primăriei i-a vizitat lunar, iar ultima verificare la domiciliu făcută de specialiştii de la Protecţia Copilului Suceava a fost în luna noiembrie. Directorul general adjunct al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Niculina Daneliuc, a preciazat că în urma acestor controale nu s-au constatat nereguli şi că, dimpotrivă, copiii erau ataşaţi de asistenta maternală, dar şi de cei doi copii ai acesteia.

 

Bătaie între fete

Surse din cadrul Protecţiei Copilului Suceava ne-au spus că neînţelegerile între fata de 17 ani şi femeia care o avea în grijă au început în luna decembrie a anului trecut. Aceasta a povestit că minora nu o mai asculta, venea acasă la ore târzii, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă, fapt pentru care minorei i-a fost impus un program mai restrictiv. Asistenta maternală le-a povestit reprezentanţilor de la Protecţia Copilului că i-a cerut fetei în repetate rânduri să nu mai întârzie seara, chiar cu ameninţarea că dacă nu se linişteşte o va duce la Suceava, pentru a vorbi cu cei din conducerea Direcţiei.

La începutul acestui an, minora aflată în plasament şi fiica asistentei maternale s-au luat la ceartă, ajungând la bătaie. Asistenta maternală a intervenit şi a pălmuit-o pe minora de 17 ani, după ce fata fusese lovită cu mătura şi de fiica acesteia.

 

La adăpost, în Centrul de urgenţă 

Cei trei fraţi se află acum în Centrul de primire în regim de urgenţă Suceava, urmând ca în perioada următoare să fie mutaţi la un apartament de tip familial. Conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială Suceava a precizat că se va lua această măsură de protecţie pentru ca cei trei fraţi să nu fie despărţiţi şi să-şi continue studiile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minoră lovită de asistenta maternală şi de fiica acesteia.
 Vizualizări articol: 2138 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Minoră lovită de asistenta maternală şi de fiica acesteia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei