Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 ian 2009 - Anul XIV, nr. 10 (3996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vântul schimbării

Alegeri obligatorii la toate asociaţiile de proprietari din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
În primele trei luni ale anului 2009, toate asociaţiile de proprietari din municipiul Suceava vor trebui să organizeze adunări generale ale proprietarilor, în care să stabilească persoanele aflate la conducerea acestora, salariile de care vor beneficia şi bugetul de cheltuieli pentru anul în curs.

Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi a spus că a înştiinţat deja asociaţiile de obligaţia de a organiza adunările generale dar, în acelaşi timp, vrea să convingă cât mai mulţi oameni să participe efectiv la acestea şi să fie conştienţi că acolo vor fi luate decizii care îi vor afecta pe toţi.

“Acum vor trebui desemnaţi membrii comitetului executiv, va fi ales preşedintele de asociaţie şi poate fi schimbat chiar şi administratorul, dacă asta este voinţa locatarilor. Tot acum va fi stabilit bugetul de cheltuieli pe anul în curs şi salariile celor din cadrul asociaţiei, care vor trebui să fie afişate şi pe listele de cheltuieli. Tot acum se pot discuta problemele cu care se confruntă proprietarii din asociaţie, încât sunt destule motive ca oamenii să participe la aceste adunări generale”, a declarat Lucian Harşovschi.

 

Alegeri anulate şi sancţiuni de 3000 de lei

La fiecare din aceste adunări, în mod obligatoriu trebuie să fie prezent cel puţin un reprezentant al Primăriei Suceava, care să verifice legalitatea adunării generale. Conducerea asociaţiei este obligată să convoace proprietarii în baza unui tabel nominal semnat de toţi şi prin anunţuri la casa scării, iar cei care nu vor respecta această regulă vor primi aspre sancţiuni administrative.

“În primul rând vom anula alegerile care vor fi făcute mai mult pe ascuns, fără anunţarea proprietarilor, dar vom da şi amenzi aspre, chiar de 3000 de lei, celor de la conducerea asociaţiei, care nu s-au conformat regulamentului”, a adăugat viceprimarul Sucevei, care vrea să participe la toate adunările generale care vor avea loc în perioada următoare.

De altfel, vineri, la ora 16.00, el va fi prezent la prima adunare generală de anul acesta, la Asociaţia 50 din Burdujeni.

În municipiul Suceava sunt în prezent 104 asociaţii de proprietari, la care cetăţenii vor trebui să decidă dacă păstrează actuala conducere sau vor desemna noi persoane pe acele posturi administrative.

Pentru a se asigura că populaţia va fi informată despre importanţa alegerilor la asociaţiile de proprietari, dar şi despre drepturile şi obligaţiile  proprietarilor, municipalitatea a realizat aproape 5000 de afişe care vor trebui să fie afişate în fiecare scară de bloc, dar şi la toate sediile de asociaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alegeri obligatorii la toate asociaţiile de proprietari din Suceava.
 Vizualizări articol: 801 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 7 voturi
Alegeri obligatorii la toate asociaţiile de proprietari din Suceava4.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei