Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 dec 2008 - Anul XIII, nr. 303 (3984)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Condiţii de iarnă

Primii fulgi şi primele probleme la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
În municipiul Fălticeni, în ultimele zile, când precipitaţiile au fost abundente, utilajele primăriei au fost prezente pe drumurile din municipiu încă de miercuri, când pe carosabil s-a depus primul strat de zăpadă din acest an.

 

Patru utilaje pentru deszăpezit oraşul

Pentru a preîntâmpina depunerea zăpezii, cele 2 pluguri, utilajul tip Wolla, un Unimog şi importante forţe umane s-au aflat pe drumul European şi în principalele intersecţii.

Cu toate că situaţia a devenit foarte dificilă prin apariţia poleiului în seara zilei de miercuri şi joi, Wolla, Unimogul şi două tractoare cu remorcă au asigurat viabilitatea părţii carosabile, intervenind cu peste 20 de tone de sare şi nisip. Începând de joi şi până sâmbătă a fost necesară intervenţia permanentă plugurilor de zăpadă şi a Unimog-ului pentru îndepărtarea stratului de zăpadă depus pe străzi. Intervenţia utilajelor a fost dificilă în zona centrală a municipiului din cauza maşinilor parcate pe banda întâi.

 

Prioritatea la deszăpezire este Drumul European

Aşa cum am aflat de la inginerul Gheorghe Pascaru, şeful serviciului de utilităţi publice, cele mai grele intervenţii de deszăpezire au fost pe drumul ce leagă municipiul Fălticeni de satul Petia, din cauza vântului şi a grosimii mari a stratului de zăpadă. Până vineri la ora 12,00 pe aproape toate străzile din municipiu şi-a făcut prezenţa un utilaj pentru îndepărtarea zăpezii, acţionându-se cu prioritate pe cei aproape 6 kilometri din Drumul European 85 care traversează municipiul Fălticeni.

În permanenţă comandamentul de iarnă este pregătit să facă faţă tuturor situaţiilor dificile care ar putea apare, eventualele probleme apărute fiind semnalate non-stop la numărul de telefon 0230.542056.

Chiar dacă a nins, societatea care asigură serviciile de salubritate a municipiului, Goscom S.A. a reuşit să asigure ritmicitate în ridicarea buncărelor de gunoi, doar ziua de 25 decembrie fiind liberă pentru angajaţii de la salubritate.

 

Din cauza zăpezii, microbuzele nu au circulat

Zăpada căzută în noaptea de joi spre vineri i-a speriat pe transportatorii locali, care asigură curse de maxi taxi între municipiul Fălticeni şi satele învecinate. Din cauza drumurilor acoperite de zăpadă, dar şi a numărului redus de călători, vineri, din autogara Fălticeni au plecat doar maşinile aflate în tranzit, motiv pentru care, pentru a ajunge la destinaţie în Hîrtop, Pleşeşti, Liteni, Baia, Horodniceni, Manolea - Forăşti oamenii au  apelat la maşini de ocazie. Abia vineri, după ora 13,00 pe drumurile judeţene care leagă municipiul Fălticeni cu aceste localităţi s-a dat drumul la circulaţie pe un singur fir, dar maşinile transportatorilor au rămas în autogară.

Sâmbătă, nu s-a circulat pe traseele ce leagă municipiul Fălticeni cu localităţile Unceşti, Pleşeşti, Horodniceni, Liteni atât din cauza zăpezii, cât şi a numărului redus călători, duminică circulaţia desfăşurându-se normal, pe toate traseele, după graficul de duminică.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primii fulgi şi primele probleme la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 746 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Primii fulgi şi primele probleme la Fălticeni4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei