Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 dec 2008 - Anul XIII, nr. 301 (3982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Restructurare

Peste 300 de angajaţi ai Direcţiei Silvice Suceava vor fi disponibilizaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Sute de silvicultori şi personal angajat în cadrul Direcţiei Silvice Suceava vor fi disponibilizaţi în perioada imediat următoare, în cadrul unui proces de restructurare aplicat direcţiilor silvice din întreaga ţară.

Primii angajaţi care vor deveni şomeri chiar de la începutul anului viitor sunt cei din cadrul secţiilor de exploatare a masei lemnoase, adică personal silvic auxiliar, tehnicieni şi chiar pădurari, numărul disponibilizaţilor fiind estimat la 300 de persoane, numai în prima fază.

“Cifra de afaceri a Direcţiei Silvice Suceava va fi diminuată anul viitor, ca urmare a unui volum mai mic de masă lemnoasă care va putea fi exploatată. Noi deja ne-am luat măsuri şi zilele acestea studiem un plan de reducere a personalului silvic, în sensul de a desfiinţa o serie de subunităţi. Mă gândesc în special la secţiile de exploatare a lemnului, cu o reducere, în prima fază, a unui număr de 300 de muncitori”, a declarat şeful Direcţiei Silvice Suceava, Valerian Solovăstru.

În prezent, DS Suceava are un număr de 1550 de angajaţi.

 

Firme de pază, angajate să asigure integritatea pădurilor

O lovitură puternică ar primi silvicultorii suceveni dacă la nivelul conducerii se va lua o decizie de care se tot vorbeşte în ultima perioadă, cea de desfiinţare a posturilor de pădurar, în paralel cu încredinţarea serviciilor de pază unor firme private.

Această decizie ar reduce personalul silvic din Suceava la mai puţin de jumătate, dar ar crea numeroase probleme privind administrarea pădurilor, paza acestora fiind doar o parte din responsabilităţile pădurarilor.

Valerian Solovăstru şi-a exprimat rezervele vizavi de eficacitatea unei astfel de decizii, mai ales că presiunile asupra pădurii vor fi tot mai mari în perioada următoare.

“La nivel de Regie, noua conducere a ministerului Agriculturii doreşte să facă o restructurare din temelii. Nu ştiu cât de eficientă va fi în actualele condiţii de criză. Totdeauna, în astfel de momente, presiunile asupra pădurii cresc foarte tare. Cel mai tare acest fenomen se va face simţit în mediul rural, unde cel mai uşor să faci bani este să tai pădurea, fie ea particulară sau a statului”, a explicat Solovăstru, atrăgând atenţia asupra unui val de infracţionalitate care s-ar dezlănţui atât ca urmare a lipsurilor economice, cât şi a faptului că angajaţii nici unei firme de pază nu au cum să cunoască pădurile aşa cum le cunosc pădurarii.

“Paza pădurilor este una din activităţile noastre de bază, chiar de nu aduce profit direct”, a adăugat şeful Direcţiei Silvice Suceava.

Anul acesta, cele mai multe tăieri ilegale au fost constatate pe raza ocoalelor silvice Stulpicani şi Gura Humorului, care depăşesc cu mult media pe judeţ, dar şi în cadrul ocoalelor Brodina, Pătrăuţi, Putna şi Vama.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 300 de angajaţi ai Direcţiei Silvice Suceava vor fi disponibilizaţi.
 Vizualizări articol: 1968 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Peste 300 de angajaţi ai Direcţiei Silvice Suceava vor fi disponibilizaţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei