Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 dec 2008 - Anul XIII, nr. 301 (3982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Centrul de Transfuzii

Stocuri de sânge, pentru urgenţele din perioada Sărbătorilor de iarnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Centrul Judeţean de Transfuzie Sangvină (CJTS) va asigura sânge pentru eventualele urgenţe apărute de Sărbători, a informat ieri directorul unităţii, dr. Maria Pilat.

Medicul a arătat că numărul sucevenilor care s-au prezentat la donare în aceste zile a fost satisfăcător şi şi-a exprimat încrederea că în zilele lucrătoare care au mai rămas, cifra se va menţine la acelaşi nivel acceptabil.

„Nu putem şti exact care sunt necesităţile, această perioadă fiind imprevizibilă din acest punct de vedere. Totul depinde de numărul accidentelor rutiere, al bătăilor, dar cred că vom face faţă”, a spus medicul.

 

Programul unităţii, în perioada Crăciunului şi Anului Nou

Maria Pilat a precizat că Centrul va funcţiona cu program normal inclusiv miercuri, 24 decembrie (8.00 – 12.30 - program cu donatorii, 12.30 - 13.30 – eliberarea rezultatelor analizelor), după care va fi închis. Unitatea îşi va redeschide porţile luni, 29 decembrie, urmând ca pe 1, 2, 3 şi 4 ianuarie să-şi suspende din nou activitatea.

Medicul a menţionat că, de la începutul lui decembrie, 392 de persoane au dat sânge, cifră considerată medie, şi a adăugat că numărul donatorilor a crescut sensibil în ultima săptămână.

„Sper ca până de Crăciun să vină cât mai mulţi donatori. După această perioadă nu putem să garantăm numărul lor şi nici calitatea sângelui, având în vedere consumul de alcool şi alimente grase. Este posibil să vină mai puţine persoane la donare şi să avem şi mai multe rebuturi de sânge. Din acest motiv, va trebui să fim foarte atenţi cu cererea şi livrarea de sânge, astfel încât să putem asigura stocurile necesare. Ne bazăm şi pe faptul că, de Sărbători, cererea de sânge din partea spitalelor este mai mică, în condiţiile în care se restrânge numărul intervenţiilor chirurgicale”, a conchis Maria Pilat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stocuri de sânge, pentru urgenţele din perioada Sărbătorilor de iarnă.
 Vizualizări articol: 885 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Stocuri de sânge, pentru urgenţele din perioada Sărbătorilor de iarnă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei